Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

  • Sfatul expertului

Economisire-creditare: Ce drepturi are titularul minor dupa varsta majoratului?

Print Get a PDF version of this webpagePDF
-A +A
Alexandra Popa

AUTOR:

Alexandra Popa
analist financiar www.conso.ro

Data publicarii:

Intrebare: Ce se intampla cu contractul de economisire-creditare deschis pe numele copilului? Luna viitoare va implini 18 ani si nu as vrea sa ii ofer acces automat la fonduri. Ce este de facut pentru a nu putea retrage banii fara acordul meu, al parintelui? Ezarim Rania, Constanta

Raspuns: Prin lege, minorul care a implinit varsta de 18 ani a dobandit capacitatea de exercitiu deplina. In consecinta, conform reprezentantilor BCR Banca pentru Locuinte, el decide singur cu privire la administrarea bunurilor sale.

El poate continua derularea contractul de economisire-creditare, fara a mai avea nevoie de acordul parintelui sau tutorelui.

Daca s-a atins perioada minima de economisire, clientul poate solicita un credit in lei cu dobanda redusa pentru achizitionarea, constructia sau modernizarea unei locuinte, in cazul in care se incadreaza in conditiile de eligibilitate ale bancii.

Alta solutie presupune prelungirea perioadei de economisire si obtinerea in fiecare an a primei de la stat. In prezent aceasta se ridica la 25% din sumele depunse intr-un an, dar nu mai mult de 250 euro, echivalent in lei.

De asemenea, titularul contului poate solicita, in momentul in care implineste 18 ani, retragerea sumelor existente in cont pana la acel moment sau doar a unei parti, prin divizarea contractului.


 

Pune si tu o intrebare!

Daca ai nelamuriri fata de un produs
financiar sau doresti sa afli mai
multe informatii financiare despre un anumit subiect, expertii Conso
iti vor raspunde.


Pune intrebare(P) Finantari imobiliare cu dobanzi fixe in lei, incepand de la 4,5% pe an
  • Cauti un credit?
  • Vrei sa economisesti?
  • Vocea clientului
Raiffeisen Asset Management Ridicarea unei sume de bani

"Am apelat on-line la accesarea unui credit de la Raiffeisen Bank, dupa preaprobarea on-line,am depus toate documentele cerute de functionarul de la ghjiseu. . . apoi ..."

IOAN COMANAR (Sacele)