top banner

Dobanzi mici la depozite, roase de comisioane

03 Iulie 2015 | Autor: Conso

Dobanzile acordate de banci pentru depozitele constituite de banci sunt in scadere de multa vreme, iar in ultimele saptamani au scazut semnificativ sub 3% pe an pentru economiile pe trei luni. In plus, multe banci practica o serie de comisioane care anuleaza nu doar dobanda ci mananca si din banii depusi de client.
In acest moment, cea mai mare dobanda pentru un depozit de 1.000 de lei constituit pe trei luni este acordata de TBI Bank, respectiv 2,9% pe an. Asta inseamna ca, dupa trei luni clientul are in cont 1.006,09 lei. Insa banca percepe un comision lunar de administare a contului de 3 lei, adica 9 lei pe trei luni. La un calcul simplu se observa ca deponentul ramane cu mai putini bani decat a bagat in banca dupa trei luni. Asta daca ii scoate la scadenta. Daca ii retrage inainte, pierde si dobanda si comisionul de retragere.
Pe locul doi in top se afla Marfin Bank, cu o dobanda de 2,6% pe an, iar pe locul trei Idea Bank, cu 2,5% pe an dobanda si un comision de administrare cont curent aferent depozitului in valoare de 2 lei.
Pe urmatoarele locuri sa afla trei banci romanesti cu capital grecesc, respectiv Piraeus Bank, care acorda o dobanda de 2,5% pentru un depozit de 1.000 de lei constituit pe trei luni, urmata de Alpha Bank, cu 2,45% si Banca Romaneasca, cu 2,4%. Si doua din aceste banci, respectiv Piraeus si Banca Romaneasca percep comisioane de administrare cont curent, care diminueaza sumele acumulate de clienti in depozite.
In ceea ce priveste depozitele constituite pe termen de un an, in fruntea clasamentului anual ramane TBI Bank, cu o dobanda de 3,25% pe an. Printre bancile mari,  dobanzile variaza de la 2,25% pe an la Banca Transilvania la 1,65% pe an la BCR.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Depozite

Alte Articole

De ce nu avem donatori si in programul Tezaur?

De ce nu avem donatori si in programul Tezaur?

La precedenta emisiune Fidelis, suma medie investita de donatorii de sange a fost de aproape 20.000 euro, numarul relativ mic al acestora justificand intrebarea de ce nu se extinde programul si in zona investitorilor Tezaur daca donarea reprezinta principala miza.

09 Apr 2024 | Depozite
Ce dobanda primesti pentru disponibilitatile din cont?

Ce dobanda primesti pentru disponibilitatile din cont?

Majoritatea bancilor prefera sa nu plateasca dobanzi la conturile curente, oferind clientilor care nu doresc sa se lege de o anumita scandenta conturile de economii.

02 Apr 2024 | Depozite
Ministerul Finantelor creste dobanzile titlurilor de stat

Ministerul Finantelor creste dobanzile titlurilor de stat

Intr-o miscare ce a surprins investitorii consacrati in aceste instrumente, dobanzile au urcat la noua emisiune Tezaur atat la scadenta la un an, cat si la cea de 3 ani.

19 Mar 2024 | Depozite
Statul taie 0,5% din dobanzile Fidelis cu scadente lungi

Statul taie 0,5% din dobanzile Fidelis cu scadente lungi

Noile emisiuni de titluri de stat ce vor fi listate la bursa propun dobanzi in scadere pentru toate titlurile in lei si pentru cele in euro pe 5 ani, in ton cu reducerea dobanzilor la depozitele la termen din ultima vreme.

22 Feb 2024 | Depozite

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii