Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

  • Sfatul expertului

De unde pot afla la ce fond de pensii am fost repartizat aleatoriu?

Print Get a PDF version of this webpagePDF
-A +A
Alexandra Popa

AUTOR:

Alexandra Popa
analist financiar www.conso.ro

Data publicarii:

Intrebare: Exista un model de scrisoare catre CSSPP privind identificarea si comunicarea fondului de pensie privata la care am fost repartizat? Calinescu Viorel, Iasi

Raspuns: In cazul in care nu ati optat pentru un  fond de pensii private (pilonul II) in cel mult patru luni de la momentul angajarii, veti fi repartizat aleatoriu la unul dintre fondurile existente de catre Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS).

Ulterior, beneficiarul trebuie sa primeasca prin posta o instiintare de la respectivul fond pe pensii cu privire la inscriere si cu detalii despre fond.

In cazul in care nu primeste aceasta scrioare, beneficiarul poate afla fondul la care a fost inscris aleatoriu, prin transmiterea unei cereri, cu data si semnatura, catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Formularul se transmite pe adresa  Comisiei,  insotit de o copie a buletinului (cartii de identitate sau pasaportului), semnata conform cu originalul. Pentru protejarea datelor cu caracter personal ale solicitantului, raspunsul Comisiei se va transmite numai pe adresa de domiciliu a petentului.


 

Pune si tu o intrebare!

Daca ai nelamuriri fata de un produs
financiar sau doresti sa afli mai
multe informatii financiare despre un anumit subiect, expertii Conso
iti vor raspunde.


Pune intrebare


  • Cauti un credit?
  • Vrei sa economisesti?VREI SA ADERI UN FOND DE PENSIE?

  RON

VREI SA INVESTESTI LA UN FOND MUTUTAL?

  RON

CAUTI UN CONT DE SALARIU?


  • Vocea clientului
Raiffeisen Asset Management Ridicarea unei sume de bani

"Am apelat on-line la accesarea unui credit de la Raiffeisen Bank, dupa preaprobarea on-line,am depus toate documentele cerute de functionarul de la ghjiseu. . . apoi ..."

IOAN COMANAR (Sacele)