top banner

Cum putem preveni furturile din locuinte?

25 August 2017 | Autor: Conso

Cum putem preveni furturile din locuinte?

Aproximativ 60% dintre furturile din locuinte nu sunt efectuate prin efractie, atrag atentia reprezentantii Politiei Romane si Groupama Asigurari printr-o campanie de informare. Impreuna au elaborat o serie de recomandari pentru a ajuta populatia sa previna infractiunile contra patrimoniului.
Printre conditiile care favorizeaza furturile din locuinte se numara imprietenirea infractorilor cu proprietarii (10% dintre furturi), precum si lasarea deschisa a geamurilor locuintelor. 
„De multe ori, riscurile pot fi minimizate prin actiuni uzuale, precum cele de verificare a securitatii locuintei, atunci cand plecam in concediu. Dorim, astfel, sa atragem atentia asupra unor pasi simpli ce sunt la indemana fiecaruia dintre noi si care ne pot ajuta sa evitam situatii neplacute”, a declarat comisarul Carmen Serbanescu, Director al Institutului de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii.
In cadrul campaniei derulate impreuna cu Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), pe site-ul asiguratorului a fost creata o pagina speciala, unde cetatenii pot gasi mai multe recomandari de prevenire a furturilor.
Din pacate pentru potentialii utilizatori, pagina respectiva nu este usor de gasit atunci cand cineva intra pe site-ul Groupama. Informatia nu se regaseste pe homepage-ul site-ului la Noutati, ci doar in cadrul unui banner cu 5 imagini diferite, care se deruleaza succesiv, astfel incat multi utilizatori ai site-ului pot sa nu o vada.
Campania de informare prezinta si o serie de cazuri reale care au stat la baza furturilor din locuinte, iar cei interesati pot participa pana pe 19 noiembrie inclusiv si la un concurs in care pot fi castigate 3 premii oferite de compania de asigurari, in valoare totala de aproximativ 6.000 lei.
Cum ne putem feri de hoti?
Pentru a fi cu un pas inaintea hotilor, se recomanda:
- sa nu se permita accesul persoanelor necunoscute in locuinta;
- sa nu se lase ferestrele deschise, atunci cand se pleaca din locuinta;
- sa fie facuta o lista de control cu toate masurile de siguranta posibile si sa fie verificate inainte de plecarea in vacanta;
- sa se evite discutiile despre plecarea in concediu, atat in fata necunoscutilor, cat si pe retelele sociale;
- sa se lase o lumina aprinsa sau un aparat de radio pornit, daca nu se petrece noaptea acasa;
- sa se apeleze la o persoana de incredere care sa ridice corespondenta lasata in usa ori in cutia postala, in perioada in care se lipseste de la domiciliu.
- sa se achizitioneze intrerupatoare care, la diverse intervale de timp, aprind si sting automat lumina.
Mai multe sfaturi utile pot fi gasite pe site-ul companiei de asigurari, in pagina dedicata campaniei, la sectiunea Recomandari preventive.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite imobiliare

Credite imobiliare
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite imobiliare

Alte Articole

Care sunt cele mai mici dobanzi din piata la credite?

Care sunt cele mai mici dobanzi din piata la credite?

Apropierea sarbatorilor de Paste, cand lumea cheltuie mai mult, si previzibila reducere a dobanzii BNR, ce stimuleaza creditele ipotecare, au reprezentat pretextul pentru a trece in revista starea dobanzilor la toate tipurile de credite.

04 Apr 2024 | Credite imobiliare
Dobânzi mai bune și un proces mai rapid pentru creditele ipotecare ING! Dobândă fixă de la 5,59% în primii 5 ani. Află condițiile!

Dobânzi mai bune și un proces mai rapid pentru creditele ipotecare ING! Dobândă fixă de la 5,59% în primii 5 ani. Află condițiile!

Să-ți cumperi o locuință este fără îndoială un pas important pentru oricine. Vestea bună este că dacă nu dispui de (toată) suma necesară și ai găsit deja locuința visurilor tale, poți aplica la creditul ipotecar ING cu dobândă fixă cuprinsă între 5.59% - 6.59% în primii 5 ani și ulterior variabilă.

12 Mar 2024 | Credite imobiliare
Batalie pe finantarea locuintelor eficiente energetic

Batalie pe finantarea locuintelor eficiente energetic

Marjele practicate de unele banci pentru creditele ipotecare verzi sunt apropiate de cele intalnite in cazul imprumuturilor cu garantie guvernamentala avand insa avantajul unei dobanzi fixe in primii ani sub IRCC.

06 Mar 2024 | Credite imobiliare
Dobanzile creditelor ipotecare bat pasul pe loc pe o piata inundata de lichiditate

Dobanzile creditelor ipotecare bat pasul pe loc pe o piata inundata de lichiditate

In conditiile in care sumele zilnice acumulate in facilitatea de depozit la BNR bat record dupa record, ROBOR la 6 luni a avut nevoie de 10 luni pentru a pierde un procent.

08 Feb 2024 | Credite imobiliare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul