Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

  • Sfatul expertului

Persoanele cu activitati independente vor contribui la Pilonul 2?

Print Get a PDF version of this webpagePDF
-A +A
Mihnea Diaconu

AUTOR:

Mihnea Diaconu
director de vanzari la BCR Pensii

Data publicarii:

Intrebare: Dupa modificarea Codului Fiscal din iulie 2010 care sunt categoriile profesionale eligibile pentru Pilonul 2? Popescu Maria, Bucuresti

Raspuns: Intr-adevar, incepand cu 1 Iulie 2010 toate persoanele fizice care incaseaza venituri din activitati profesionale (PFA, drepturi de autor, contract de colaborare, contract de prestari servicii, contract de management sau mandat, etc.), si care pana acum plateau doar impozit pe venit, vor suporta incepand cu aceasta data si contributia individuala de asigurari sociale (pensii, sanatate, somaj).

Asadar, toate persoanele din categoriile de mai sus vor deveni eligibile pentru Pilon 2. In cazul in care nu vor semna un act de aderare cu unul din fondurile din piata in decurs de 4 luni de la data inregistrarii la CNPAS respectivii vor fi repartizati aleatoriu.

Cat de curand urmeaza a fi aprobate normele metodologice de aplicare a acestei modificari a codului fiscal


 

Pune si tu o intrebare!

Daca ai nelamuriri fata de un produs
financiar sau doresti sa afli mai
multe informatii financiare despre un anumit subiect, expertii Conso
iti vor raspunde.


Pune intrebare


  • Cauti un credit?
  • Vrei sa economisesti?VREI SA ADERI UN FOND DE PENSIE?

  RON

VREI SA INVESTESTI LA UN FOND MUTUTAL?

  RON

CAUTI UN CONT DE SALARIU?


  • Vocea clientului
BRD Probleme diverse

"Stie cineva din conducerea centrala BRD,ce incompetenta este la sucursala din Vaslui ? Stie cineva ca ce explica directorul,nu bate cu ce spun ..."

Vasile Vasilache (Vaslui)
Spune-ne parerea ta despre noul Conso.ro. Te invitam sa ne trimiti sugestiile, parerile, comentariile pe care le ai in legatura cu noua forma a site-ului.