Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Persoanele cu activitati independente vor contribui la Pilonul 2?

Mihnea Diaconu

AUTOR:

Mihnea Diaconu
director de vanzari la BCR Pensii

Data publicarii:

Intrebare: Dupa modificarea Codului Fiscal din iulie 2010 care sunt categoriile profesionale eligibile pentru Pilonul 2? Popescu Maria, Bucuresti

Raspuns: Intr-adevar, incepand cu 1 Iulie 2010 toate persoanele fizice care incaseaza venituri din activitati profesionale (PFA, drepturi de autor, contract de colaborare, contract de prestari servicii, contract de management sau mandat, etc.), si care pana acum plateau doar impozit pe venit, vor suporta incepand cu aceasta data si contributia individuala de asigurari sociale (pensii, sanatate, somaj).

Asadar, toate persoanele din categoriile de mai sus vor deveni eligibile pentru Pilon 2. In cazul in care nu vor semna un act de aderare cu unul din fondurile din piata in decurs de 4 luni de la data inregistrarii la CNPAS respectivii vor fi repartizati aleatoriu.

Cat de curand urmeaza a fi aprobate normele metodologice de aplicare a acestei modificari a codului fiscal

Opinii recente

de Dinca Adrian

"Am avut o experienta de cosmar la Banca transilvania, incompetenta si neatentia au fost de vina,Am vandut o casa si banii nu nu ..."

Facebook