Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Investitorii Raiffeisen Prosper si Benefit platesc mai mult la plecare

Autor: Conso |

Publicat in: Investitii

 

Raiffeisen Asset Management a decis sa majoreze comisioanele de rascumparare pe termen scurt atat pentru cel de-al doilea fond de actiuni administrat cat si pentru fondul diversificat.

Fondul de actiuni Raiffeisen Prosper va percepe aceleasi tarife ca si omologul sau Raiffeisen Romania Actiuni.

In cazul acestuia din urma Raiffeisen Asset Management a decis in urma cu numai o saptamana majorarea la 15% a comisionului aferent rascumpararii pe o perioada mai mica de o luna de la subscriere.

Acelasi principiu se aplica si in cazul fondului diversificat Raiffeisen Benefit, insa comisionul va fi de 10%, in crestere de la 2,5%.

De asemenea, minimul de unitati de fond care sunt necesare pentru a deveni investitor in aceste fonduri scade de la 10 la doar o unitate.

Modificarile intra in vigoare incepand cu 17 noimbrie 2008, iar restul planului tarifar ramane neschimbat.

Pentru Raiffeisen Romania Actiuni, societatea a decis introducerea unui comision la cumparare de 5% din valoarea subscrisa.

Evolutia randamentelor fondurilor poate fi urmarita pe Conso.ro/compara_fonduri.html.

Alte articole din Investitii

Investitii

Dividendele amortesc vigilenta investitorilor

Schimbarea legislatiei in privinta dividendelor acordate de companiile de stat le face mai atractive in ochii investitorilor. Societatile de utilitati listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), desi nu au obtinut performante financiare notabile in ultimul an si au nevoie de investitii majore, urmeaza sa acorde dividende consistente. Citeste mai mult

Care sunt vulnerabilitatile fondurilor de investitii?

Modificarea dobanzilor reprezinta principalul risc la care sunt expuse fondurile de investitii din Romania, participante la testul de stres derulat de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). Numarul acestora se ridica la 102 entitati, din care 73 sunt fonduri deschise de investitii si 29 - fonduri inchise , cu active de 21,61 miliarde lei. Citeste mai mult

Facebook