Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Investitorii Raiffeisen Prosper si Benefit platesc mai mult la plecare

Autor: Conso |

Publicat in: Investitii

 

Raiffeisen Asset Management a decis sa majoreze comisioanele de rascumparare pe termen scurt atat pentru cel de-al doilea fond de actiuni administrat cat si pentru fondul diversificat.

Fondul de actiuni Raiffeisen Prosper va percepe aceleasi tarife ca si omologul sau Raiffeisen Romania Actiuni.

In cazul acestuia din urma Raiffeisen Asset Management a decis in urma cu numai o saptamana majorarea la 15% a comisionului aferent rascumpararii pe o perioada mai mica de o luna de la subscriere.

Acelasi principiu se aplica si in cazul fondului diversificat Raiffeisen Benefit, insa comisionul va fi de 10%, in crestere de la 2,5%.

De asemenea, minimul de unitati de fond care sunt necesare pentru a deveni investitor in aceste fonduri scade de la 10 la doar o unitate.

Modificarile intra in vigoare incepand cu 17 noimbrie 2008, iar restul planului tarifar ramane neschimbat.

Pentru Raiffeisen Romania Actiuni, societatea a decis introducerea unui comision la cumparare de 5% din valoarea subscrisa.

Evolutia randamentelor fondurilor poate fi urmarita pe Conso.ro/compara_fonduri.html.

Alte articole din Investitii

Investitii

Progrese in implementarea CMU, dar si restante

Comisia Europeana a adoptat revizuirea intermediara a planului de actiune privind Uniunea Pietelor de Capital (CMU), din care reiese ca, din 2015 pana in prezent, doua treimi din cele 33 de actiuni stabilite au fost urmate. Rapoartele privind progresele realizate identifica, insa, si noi initiative necesare pentru a raspunde noilor provocari. Citeste mai mult

Actiunile Digi, asteptate marti la BVB

Actiunile Digi Communications sunt programate sa intre la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) marti, 16 mai, dupa ce, saptamana trecuta, s-a incheiat ofeta publica initiala a companiei. Operatiunea s-a derulat in perioada 28 aprilie -10 mai. Citeste mai mult

Facebook