Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Investitorii Raiffeisen Prosper si Benefit platesc mai mult la plecare

Autor: Conso |

Publicat in: Investitii

 

Raiffeisen Asset Management a decis sa majoreze comisioanele de rascumparare pe termen scurt atat pentru cel de-al doilea fond de actiuni administrat cat si pentru fondul diversificat.

Fondul de actiuni Raiffeisen Prosper va percepe aceleasi tarife ca si omologul sau Raiffeisen Romania Actiuni.

In cazul acestuia din urma Raiffeisen Asset Management a decis in urma cu numai o saptamana majorarea la 15% a comisionului aferent rascumpararii pe o perioada mai mica de o luna de la subscriere.

Acelasi principiu se aplica si in cazul fondului diversificat Raiffeisen Benefit, insa comisionul va fi de 10%, in crestere de la 2,5%.

De asemenea, minimul de unitati de fond care sunt necesare pentru a deveni investitor in aceste fonduri scade de la 10 la doar o unitate.

Modificarile intra in vigoare incepand cu 17 noimbrie 2008, iar restul planului tarifar ramane neschimbat.

Pentru Raiffeisen Romania Actiuni, societatea a decis introducerea unui comision la cumparare de 5% din valoarea subscrisa.

Evolutia randamentelor fondurilor poate fi urmarita pe Conso.ro/compara_fonduri.html.

Alte articole din Investitii

Investitii

Oferta publica Digi, succes incontestabil dar cu surprize

Succesul inregistrat de oferta publica primara a operatorului telecom Digi Communications a surprins participantii la piata de capital din Romania. Oferta s-a incheiat miercuri la ora 12.00 insa, cu o seara inainte, subscrierea ajunsese la 2783% (aproximativ 75,92 milioane de actiuni Digi), pe segmentul de retail negarantat. Citeste mai mult

BVB se indeparteaza de statutul de piata emergenta

Rezultatele inregistrate de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in 2016 sunt departe de a conduce catre indeplinirea principalului obiectiv al institutiei, acela de a trece de la statutul de piata de frontieraa la cel de piata emergenta. Atat numarul, cat si valoarea tranzactiilor au scazut anul trecut fata de 2015. Citeste mai mult

Facebook