Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Investitorii Raiffeisen Prosper si Benefit platesc mai mult la plecare

Autor: Conso |

Publicat in: Investitii

 

Raiffeisen Asset Management a decis sa majoreze comisioanele de rascumparare pe termen scurt atat pentru cel de-al doilea fond de actiuni administrat cat si pentru fondul diversificat.

Fondul de actiuni Raiffeisen Prosper va percepe aceleasi tarife ca si omologul sau Raiffeisen Romania Actiuni.

In cazul acestuia din urma Raiffeisen Asset Management a decis in urma cu numai o saptamana majorarea la 15% a comisionului aferent rascumpararii pe o perioada mai mica de o luna de la subscriere.

Acelasi principiu se aplica si in cazul fondului diversificat Raiffeisen Benefit, insa comisionul va fi de 10%, in crestere de la 2,5%.

De asemenea, minimul de unitati de fond care sunt necesare pentru a deveni investitor in aceste fonduri scade de la 10 la doar o unitate.

Modificarile intra in vigoare incepand cu 17 noimbrie 2008, iar restul planului tarifar ramane neschimbat.

Pentru Raiffeisen Romania Actiuni, societatea a decis introducerea unui comision la cumparare de 5% din valoarea subscrisa.

Evolutia randamentelor fondurilor poate fi urmarita pe Conso.ro/compara_fonduri.html.

Alte articole din Investitii

Investitii

Indicele BET - la cel mai mare nivel post-criza

Bursa de Valori Bucuresti revine la performatele inregistrate inainte de criza. Indicele principal al pietei, BET, a atins, joi, cel mai mare nivel de dupa criza, respectiv 8.080 de puncte, dupa sapte sedinte consecutive de crestere. Insa, in timp ce unii observatori ai pietei spun ca trendul este solid si va continua, altii indeamna la prudenta. Citeste mai mult

Dividendele amortesc vigilenta investitorilor

Schimbarea legislatiei in privinta dividendelor acordate de companiile de stat le face mai atractive in ochii investitorilor. Societatile de utilitati listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), desi nu au obtinut performante financiare notabile in ultimul an si au nevoie de investitii majore, urmeaza sa acorde dividende consistente. Citeste mai mult

Facebook