Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Investitorii Raiffeisen Prosper si Benefit platesc mai mult la plecare

Autor: Conso |

Publicat in: Investitii

 

Raiffeisen Asset Management a decis sa majoreze comisioanele de rascumparare pe termen scurt atat pentru cel de-al doilea fond de actiuni administrat cat si pentru fondul diversificat.

Fondul de actiuni Raiffeisen Prosper va percepe aceleasi tarife ca si omologul sau Raiffeisen Romania Actiuni.

In cazul acestuia din urma Raiffeisen Asset Management a decis in urma cu numai o saptamana majorarea la 15% a comisionului aferent rascumpararii pe o perioada mai mica de o luna de la subscriere.

Acelasi principiu se aplica si in cazul fondului diversificat Raiffeisen Benefit, insa comisionul va fi de 10%, in crestere de la 2,5%.

De asemenea, minimul de unitati de fond care sunt necesare pentru a deveni investitor in aceste fonduri scade de la 10 la doar o unitate.

Modificarile intra in vigoare incepand cu 17 noimbrie 2008, iar restul planului tarifar ramane neschimbat.

Pentru Raiffeisen Romania Actiuni, societatea a decis introducerea unui comision la cumparare de 5% din valoarea subscrisa.

Evolutia randamentelor fondurilor poate fi urmarita pe Conso.ro/compara_fonduri.html.

Alte articole din Investitii

Investitii

Inca un pas spre fuziunea burselor din Romania

Cele doua burse din Romania mai fac un pas in directia fuziunii, proiect reluat anul trecut dupa mai multi ani in care a fost abandonat. Ambele institutii au aprobat, de principiu, fuziunea prin absorbtie a Bursei din Sibiu (Sibex) de catre Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Citeste mai mult

Actiunile MedLife intra miercuri la tranzactionare la BVB

La cota Bursei de Valori Bucuresti (BVB) intra, de miercuri, o noua companie privata, pentru prima data in ultimi opt ani. Este vorba de operatorul de servicii medicale private MedLife, care, potrivit BVB, a derulat cea mai mare oferta publica initiala (IPO) initiata de o companie privata pe piata de capital din Romania. Citeste mai mult

Facebook