Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Euro castiga teren pe toate pietele

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 

Pe 28 februarie, cursul de deschidere EUR/RON a fost de 3,3960, insa in mai putin de o ora a spart pragul de rezistenta de 3,4000, ajungand la 3,4050 pe fondul unei cereri mari de euro.
 
Moneda unica nu a reusit totusi sa se aprecieze peste acest nivel deoarece la atingerea cursului de 3,4050 pe piata au inceput sa intre ordinele de vanzare de euro. Cursul a fost coborat in zona 3,9000 -3,9050 si este de asteptat ca sedinta sa se incheie tot in jurul acestui nivel.
 
In ziua anterioara, cursul de deschidere de 3,3750 s-a dovedit a fi minimul zilei. Investitorii straini au decis inchiderea pozitiilor pe pietele emergente cu ocazia sfarsitului de luna, ceea ce a dus la deprecierea leului in cursul sedintei pana la 3,3920 fata de moneda europeana. 
 
Pe pietele internationale, ziua de 27 februarie a fost printre cele mai agitate din 2007. Euro a urcat pana la 1,3260 fata de dolar din cauza atacurilor teroriste indreptate asupra vicepresedintelui american. De asemenea, pietele bursiere din China si Australia au inregistrat scaderi mari, indicii de baza reducandu-se cu 9% respectiv 3%.
 
Melania Hancila, analist financiar Finansbank

Alte articole din Valute

Valute

Isarescu: Nu exista loc pentru aprecierea leului

Leul a fost una dintre cele mai stabile monede din regiune in ultimul an insa, in perioada urmatoare, pentru moneda nationala exista riscul deprecierii. Avertismentul vine chiar de la guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), care a declarat, ca nu exista loc pentru aprecierea leului. Citeste mai mult

Pierderi pe linie din cauza turbulentelor politice

Economia nationala resimte efectele evenimentelor politice din ultimele zile, care au generat ample proteste de strada. Moneda nationala si indicii bursieri au fost primii indicatori care au reactionat imediat prin deprecieri semnificative, acestia fiind urmati rapid de prima de risc si de randamentele la titlurile de stat. Citeste mai mult

Facebook