Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Euro castiga teren pe toate pietele

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 

Pe 28 februarie, cursul de deschidere EUR/RON a fost de 3,3960, insa in mai putin de o ora a spart pragul de rezistenta de 3,4000, ajungand la 3,4050 pe fondul unei cereri mari de euro.
 
Moneda unica nu a reusit totusi sa se aprecieze peste acest nivel deoarece la atingerea cursului de 3,4050 pe piata au inceput sa intre ordinele de vanzare de euro. Cursul a fost coborat in zona 3,9000 -3,9050 si este de asteptat ca sedinta sa se incheie tot in jurul acestui nivel.
 
In ziua anterioara, cursul de deschidere de 3,3750 s-a dovedit a fi minimul zilei. Investitorii straini au decis inchiderea pozitiilor pe pietele emergente cu ocazia sfarsitului de luna, ceea ce a dus la deprecierea leului in cursul sedintei pana la 3,3920 fata de moneda europeana. 
 
Pe pietele internationale, ziua de 27 februarie a fost printre cele mai agitate din 2007. Euro a urcat pana la 1,3260 fata de dolar din cauza atacurilor teroriste indreptate asupra vicepresedintelui american. De asemenea, pietele bursiere din China si Australia au inregistrat scaderi mari, indicii de baza reducandu-se cu 9% respectiv 3%.
 
Melania Hancila, analist financiar Finansbank

Alte articole din Valute

Valute

Previziuni pozitive pentru dolar in 2017

Rezerva Federala Americana (Fed) va continua sa intareasca politica monetara in cursul acestui an, fiind posibila accelerarea ritmului majorarii dobanzilor. In aceste conditii, economiile expuse la moneda americana vor avea de suferit. In Europa, economia va fi grevata de incertitudinile generate de alegeri. Citeste mai mult

Leul incepe noul an pe crestere

Leul incepe anul in revenire fata de principalele valute, dupa ce la finalul anului trecut a suferit scaderi semnificative, in special in raport cu dolarul american si cu euro. Fata de moneda americana, leul a inregistrat un record negativ dupa altul pe final de an, iar in raport cu euro minime ale ultimilor patru ani. Citeste mai mult

Facebook