Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Euro castiga teren pe toate pietele

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 

Pe 28 februarie, cursul de deschidere EUR/RON a fost de 3,3960, insa in mai putin de o ora a spart pragul de rezistenta de 3,4000, ajungand la 3,4050 pe fondul unei cereri mari de euro.
 
Moneda unica nu a reusit totusi sa se aprecieze peste acest nivel deoarece la atingerea cursului de 3,4050 pe piata au inceput sa intre ordinele de vanzare de euro. Cursul a fost coborat in zona 3,9000 -3,9050 si este de asteptat ca sedinta sa se incheie tot in jurul acestui nivel.
 
In ziua anterioara, cursul de deschidere de 3,3750 s-a dovedit a fi minimul zilei. Investitorii straini au decis inchiderea pozitiilor pe pietele emergente cu ocazia sfarsitului de luna, ceea ce a dus la deprecierea leului in cursul sedintei pana la 3,3920 fata de moneda europeana. 
 
Pe pietele internationale, ziua de 27 februarie a fost printre cele mai agitate din 2007. Euro a urcat pana la 1,3260 fata de dolar din cauza atacurilor teroriste indreptate asupra vicepresedintelui american. De asemenea, pietele bursiere din China si Australia au inregistrat scaderi mari, indicii de baza reducandu-se cu 9% respectiv 3%.
 
Melania Hancila, analist financiar Finansbank

Alte articole din Valute

Valute

Leul dezechilibrat de climatul politic din SUA

Climatul politic negativ din SUA se resimte si la nivelul cursului de schimb euro-leu. Acesta a inregistrat o crestere de aproape 2 bani joi depasind nivelul de 4,57 lei pentru un euro joi. Vineri moneda europeana a revenit usor pe scadere, pana la un curs de 4,5616 lei. Citeste mai mult

Care sunt perspectivele cursului leu/euro?

Leul da din nou emotii celor cu rate la credite in valuta, intrand pe un trend de depreciere inca de saptamana trecuta. Moneda nationala a sarit pragul de 4,55 lei/euro si a continuat sa scada si luni, iar perspectivele pe termen mai indelungat arata o depreciere in raport cu moneda europeana. Citeste mai mult

Facebook