Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Dobanzile interbancare tin leul in frau

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 

Cursul EUR/RON la deschiderea sedintei din 20 februarie s-a situat in jurul nivelului de 3,3750, dar volumul mare de ordine de vanzare a impins perechea in zona 3,3700 in primele ore de tranzactionare.
 
Pana in pranz, insa, leul si-a schimbat evolutia si a inceput sa se deprecieze, cursul ajungand pana la 3,3800 pe fundalul nivelului mic al ratelor dobanzii overnight din piata. Este de asteptat ca pana la sfarsitul saptamanii moneda nationala sa fie in continuare afectata de aceste niveluri scazute ale dobanzilor interbancare. Cu o zi inainte, cursul de deschidere a fost 3,3740, dar in scurt timp leul a reusit sa sparga pragul de 3,3700, ajungand pana la 3,3670. La inchidere, perechea a fost tranzactionata in zona 3,3750.  
 
Pe 20 februarie, moneda europeana si-a continuat tendinta de apreciere fata de dolar, perechea EUR/USD fiind tranzactionata la 1,3190 in primele ore ale sesiunii. In ziua precedenta, datorita inchiderii pietelor din SUA si Asia cu ocazia sarbatorilor locale, nu s-au inregistrat mari oscilatii. Cursul s-a mentinut in zona 1,3120-1,3160 pe tot parcursul zilei. Pe pietele internationale insa atentia a fost captata de asteptarea publicarii deciziei bancii centrale a Japoniei cu privire la evolutia ratei dobanzii de politica monetara. In prezent, aceasta este de 0,25% dar se asteapta o crestere de pana la 0,5%.
 
Melania Hancila – analist financiar la Finansbank

Alte articole din Valute

Valute

Isarescu: Nu exista loc pentru aprecierea leului

Leul a fost una dintre cele mai stabile monede din regiune in ultimul an insa, in perioada urmatoare, pentru moneda nationala exista riscul deprecierii. Avertismentul vine chiar de la guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), care a declarat, ca nu exista loc pentru aprecierea leului. Citeste mai mult

Pierderi pe linie din cauza turbulentelor politice

Economia nationala resimte efectele evenimentelor politice din ultimele zile, care au generat ample proteste de strada. Moneda nationala si indicii bursieri au fost primii indicatori care au reactionat imediat prin deprecieri semnificative, acestia fiind urmati rapid de prima de risc si de randamentele la titlurile de stat. Citeste mai mult

Facebook