Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Dobanzile interbancare tin leul in frau

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 

Cursul EUR/RON la deschiderea sedintei din 20 februarie s-a situat in jurul nivelului de 3,3750, dar volumul mare de ordine de vanzare a impins perechea in zona 3,3700 in primele ore de tranzactionare.
 
Pana in pranz, insa, leul si-a schimbat evolutia si a inceput sa se deprecieze, cursul ajungand pana la 3,3800 pe fundalul nivelului mic al ratelor dobanzii overnight din piata. Este de asteptat ca pana la sfarsitul saptamanii moneda nationala sa fie in continuare afectata de aceste niveluri scazute ale dobanzilor interbancare. Cu o zi inainte, cursul de deschidere a fost 3,3740, dar in scurt timp leul a reusit sa sparga pragul de 3,3700, ajungand pana la 3,3670. La inchidere, perechea a fost tranzactionata in zona 3,3750.  
 
Pe 20 februarie, moneda europeana si-a continuat tendinta de apreciere fata de dolar, perechea EUR/USD fiind tranzactionata la 1,3190 in primele ore ale sesiunii. In ziua precedenta, datorita inchiderii pietelor din SUA si Asia cu ocazia sarbatorilor locale, nu s-au inregistrat mari oscilatii. Cursul s-a mentinut in zona 1,3120-1,3160 pe tot parcursul zilei. Pe pietele internationale insa atentia a fost captata de asteptarea publicarii deciziei bancii centrale a Japoniei cu privire la evolutia ratei dobanzii de politica monetara. In prezent, aceasta este de 0,25% dar se asteapta o crestere de pana la 0,5%.
 
Melania Hancila – analist financiar la Finansbank

Alte articole din Valute

Valute

Leul, din nou la minim in fata euro

Moneda nationala traverseaza o perioada dificila in fata euro, pe fondul tensiunilor din zona politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, luni, un curs de 4,6656 lei/euro, in crestere cu 0,09% fata de sedinta precedenta. Citeste mai mult

Leul se depreciaza accelerat pe fondul noii crize politice

Demisia premierului Mihai Tudose se resimte si in pietele financiare. Leul s-a depreciat in fata monedei unice europene, dupa o perioada de acalmie si a sarit, din nou, de 4,66 de lei pentru un euro pe piata interbancara. Initial, si indicii bursieri au deschis in scadere insa, pe parcursul sedintei, pierderile s-au mai estompat. Citeste mai mult

Facebook