Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Dobanzile interbancare tin leul in frau

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 

Cursul EUR/RON la deschiderea sedintei din 20 februarie s-a situat in jurul nivelului de 3,3750, dar volumul mare de ordine de vanzare a impins perechea in zona 3,3700 in primele ore de tranzactionare.
 
Pana in pranz, insa, leul si-a schimbat evolutia si a inceput sa se deprecieze, cursul ajungand pana la 3,3800 pe fundalul nivelului mic al ratelor dobanzii overnight din piata. Este de asteptat ca pana la sfarsitul saptamanii moneda nationala sa fie in continuare afectata de aceste niveluri scazute ale dobanzilor interbancare. Cu o zi inainte, cursul de deschidere a fost 3,3740, dar in scurt timp leul a reusit sa sparga pragul de 3,3700, ajungand pana la 3,3670. La inchidere, perechea a fost tranzactionata in zona 3,3750.  
 
Pe 20 februarie, moneda europeana si-a continuat tendinta de apreciere fata de dolar, perechea EUR/USD fiind tranzactionata la 1,3190 in primele ore ale sesiunii. In ziua precedenta, datorita inchiderii pietelor din SUA si Asia cu ocazia sarbatorilor locale, nu s-au inregistrat mari oscilatii. Cursul s-a mentinut in zona 1,3120-1,3160 pe tot parcursul zilei. Pe pietele internationale insa atentia a fost captata de asteptarea publicarii deciziei bancii centrale a Japoniei cu privire la evolutia ratei dobanzii de politica monetara. In prezent, aceasta este de 0,25% dar se asteapta o crestere de pana la 0,5%.
 
Melania Hancila – analist financiar la Finansbank

Alte articole din Valute

Valute

Robor la 3 luni o ia din nou din loc

Dobanzile din piata monetara continua sa creasca in ciuda interventiilor BNR. Rata medie a dobanzilor interbancare, Robor la 3 luni, in functie de care se indexeaza majoritatea dobanzilor la creditele in lei, a depasit 2%, cu un sfert de punct procentual peste dobanda de politica monetara de 1,75% pe an. Citeste mai mult

Curs la nou maxim istoric: Care sunt previziunile pana la finele anului?

Cursul BNR euro-leu a atins luni cel mai inalt nivel din istorie, de 4,6495 lei/euro. In dimineata aceasta, cotatiile valutare interbancare inregistrau o usoara scadere, de mai putin de 0,1% fata de nivelul de referinta de la inchiderea sedintei de tranzactionare anterioara. Care sunt prognozele evolutiei pana la finele anului? Citeste mai mult

Facebook