Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Dobanzile interbancare tin leul in frau

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 

Cursul EUR/RON la deschiderea sedintei din 20 februarie s-a situat in jurul nivelului de 3,3750, dar volumul mare de ordine de vanzare a impins perechea in zona 3,3700 in primele ore de tranzactionare.
 
Pana in pranz, insa, leul si-a schimbat evolutia si a inceput sa se deprecieze, cursul ajungand pana la 3,3800 pe fundalul nivelului mic al ratelor dobanzii overnight din piata. Este de asteptat ca pana la sfarsitul saptamanii moneda nationala sa fie in continuare afectata de aceste niveluri scazute ale dobanzilor interbancare. Cu o zi inainte, cursul de deschidere a fost 3,3740, dar in scurt timp leul a reusit sa sparga pragul de 3,3700, ajungand pana la 3,3670. La inchidere, perechea a fost tranzactionata in zona 3,3750.  
 
Pe 20 februarie, moneda europeana si-a continuat tendinta de apreciere fata de dolar, perechea EUR/USD fiind tranzactionata la 1,3190 in primele ore ale sesiunii. In ziua precedenta, datorita inchiderii pietelor din SUA si Asia cu ocazia sarbatorilor locale, nu s-au inregistrat mari oscilatii. Cursul s-a mentinut in zona 1,3120-1,3160 pe tot parcursul zilei. Pe pietele internationale insa atentia a fost captata de asteptarea publicarii deciziei bancii centrale a Japoniei cu privire la evolutia ratei dobanzii de politica monetara. In prezent, aceasta este de 0,25% dar se asteapta o crestere de pana la 0,5%.
 
Melania Hancila – analist financiar la Finansbank

Alte articole din Valute

Valute

Care sunt perspectivele cursului leu/euro?

Leul da din nou emotii celor cu rate la credite in valuta, intrand pe un trend de depreciere inca de saptamana trecuta. Moneda nationala a sarit pragul de 4,55 lei/euro si a continuat sa scada si luni, iar perspectivele pe termen mai indelungat arata o depreciere in raport cu moneda europeana. Citeste mai mult

Isarescu: Nu exista loc pentru aprecierea leului

Leul a fost una dintre cele mai stabile monede din regiune in ultimul an insa, in perioada urmatoare, pentru moneda nationala exista riscul deprecierii. Avertismentul vine chiar de la guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), care a declarat, ca nu exista loc pentru aprecierea leului. Citeste mai mult

Facebook