Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Atentie! Bancile nu va contacteaza prin email

Autor: Conso |

Publicat in: Carduri

 

In ultima perioada, clientii bancilor se confrunta cu numeroase atacuri de tip phishing. Ultimul atac vizeaza Raiffeisen Bank, iar piratii informatici vor sa afle date despre cardurile detinute.

Tentativa de frauda consta in trimiterea de e-mailuri clientilor Raiffeisen Bank, prin care acestia sunt indemnati sa isi completeze datele cardului intr-un formular on-line.

Ca o ironie, subiectul e-mailului trimis este tocmai "Spune STOP atacurilor de tip phishing".

Intr-un comunicat, Raiffeisen Bank avertizeaza clientii sa nu cada victime unor tentative de acest gen.

Astfel, clientii sunt informati ca banca nu va solicita niciodata informatii prin intermediul e-mailului, fie ca este vorba de verificari, atentionari, autentificari, etc.

De aceea, nu trebuie divulgate sub nici o forma, indiferent care ar fi pretextul invocat in email, numarul cardului, parola sau codul PIN, chiar daca e-mailul “pare” sa fie trimis de pe o adresa a institutiei.

Alte articole din Carduri

Carduri

Activitatea bancara, afectata de telefonia mobila

Din ce in ce mai des, telefonia mobila interfereaza cu activitatea bancara. Pe de o parte, usureaza accesul la conturi si la tranzactii dar, pe de alta, se creeaza o dependenta tot mai stransa. Dependenta ce risca sa creeze probleme serioase clientilor care sunt acum, practic, obligati sa utilizeze serviciile de telefonie. Citeste mai mult

MFP incearca sa deblocheze Legea "cash-back"

Legea “cash-back”, intrata in vigoare la inceputul acestui an, nu este inca aplicabila, pentru ca nu are norme de aplicare si nu este corelata cu Legea caselor de marcat. Ministerul Finantelor Publice (MFP) a elaborat, in sfarsit, proiectul de norme care ar putea debloca actul normativ. Citeste mai mult

Facebook