Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Atentie! Bancile nu va contacteaza prin email

Autor: Conso |

Publicat in: Carduri

 

In ultima perioada, clientii bancilor se confrunta cu numeroase atacuri de tip phishing. Ultimul atac vizeaza Raiffeisen Bank, iar piratii informatici vor sa afle date despre cardurile detinute.

Tentativa de frauda consta in trimiterea de e-mailuri clientilor Raiffeisen Bank, prin care acestia sunt indemnati sa isi completeze datele cardului intr-un formular on-line.

Ca o ironie, subiectul e-mailului trimis este tocmai "Spune STOP atacurilor de tip phishing".

Intr-un comunicat, Raiffeisen Bank avertizeaza clientii sa nu cada victime unor tentative de acest gen.

Astfel, clientii sunt informati ca banca nu va solicita niciodata informatii prin intermediul e-mailului, fie ca este vorba de verificari, atentionari, autentificari, etc.

De aceea, nu trebuie divulgate sub nici o forma, indiferent care ar fi pretextul invocat in email, numarul cardului, parola sau codul PIN, chiar daca e-mailul “pare” sa fie trimis de pe o adresa a institutiei.

Alte articole din Carduri

Carduri

Piata unica digitala stimuleaza comertul online transfrontalier. Cum putem face plati?

Comertul electronic transfrontalier va lua amploare in urma acordului politic la care au ajuns recent Parlamentul European, Consiliul si Comisia de a pune capat geoblocarii nejustificate pentru consumatorii care doresc sa achizitioneze produse sau servicii online in interiorul UE. Citeste mai mult

Ce prefera europenii: cash sau card?

Platile in numerar nu par a fi in pericol in Europa. Mai mult, europenii sunt atat de atasati de cash incat un sfert dintre ei sustin ca isi retrag o parte din bani din banca pentru a ii tine acasa. Datele reies dintr-un studiu publicat de Banca Centrala Europeana (BCE). Citeste mai mult

Facebook