Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Euro trece pragul de 3,40 lei

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 


Pe 26 ianuarie, euro a inceput sedinta de tranzactionare in zona 3,42 lei, cu 0.02 lei mai mult decat pretul de inchidere din ziua anterioara.

Leul s-a depreciat pana la nivelul de 3,4250, dupa care a aparut un interes puternic la vanzare, care a impins cursul EUR/RON in zona de 3,41. Moneda nationala este afectata de conjuntura regionala, dar si de aparitia unui raport al Bancii Mondiale care critica instabilitatea politica si intarzierile in reformele structurale din Romania.

Pe plan extern, reducerea indicelui care masoara increderea mediului de afaceri din Germania a avut un efect limitat asupra investitorilor. In urma acestei stiri, cursul EUR/USD a coborat de la 1.3000 la 1.2970. Un impact mai mare l-a avut cresterea randamentelor la titlurile de stat din Statele Unite, care a trimis cursul EUR/USD pana la 1.2913. Pe 26 ianurie, dolarul si-a mentinut castigurile si a testat pragul de 1.29 euro in prima parte a zilei.

Melania Hancila ? analist financiar la Finansbank

Alte articole din Valute

Valute

Previziuni pozitive pentru dolar in 2017

Rezerva Federala Americana (Fed) va continua sa intareasca politica monetara in cursul acestui an, fiind posibila accelerarea ritmului majorarii dobanzilor. In aceste conditii, economiile expuse la moneda americana vor avea de suferit. In Europa, economia va fi grevata de incertitudinile generate de alegeri. Citeste mai mult

Leul incepe noul an pe crestere

Leul incepe anul in revenire fata de principalele valute, dupa ce la finalul anului trecut a suferit scaderi semnificative, in special in raport cu dolarul american si cu euro. Fata de moneda americana, leul a inregistrat un record negativ dupa altul pe final de an, iar in raport cu euro minime ale ultimilor patru ani. Citeste mai mult

Facebook