Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Euro trece pragul de 3,40 lei

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 


Pe 26 ianuarie, euro a inceput sedinta de tranzactionare in zona 3,42 lei, cu 0.02 lei mai mult decat pretul de inchidere din ziua anterioara.

Leul s-a depreciat pana la nivelul de 3,4250, dupa care a aparut un interes puternic la vanzare, care a impins cursul EUR/RON in zona de 3,41. Moneda nationala este afectata de conjuntura regionala, dar si de aparitia unui raport al Bancii Mondiale care critica instabilitatea politica si intarzierile in reformele structurale din Romania.

Pe plan extern, reducerea indicelui care masoara increderea mediului de afaceri din Germania a avut un efect limitat asupra investitorilor. In urma acestei stiri, cursul EUR/USD a coborat de la 1.3000 la 1.2970. Un impact mai mare l-a avut cresterea randamentelor la titlurile de stat din Statele Unite, care a trimis cursul EUR/USD pana la 1.2913. Pe 26 ianurie, dolarul si-a mentinut castigurile si a testat pragul de 1.29 euro in prima parte a zilei.

Melania Hancila ? analist financiar la Finansbank

Alte articole din Valute

Valute

Isarescu: Nu exista loc pentru aprecierea leului

Leul a fost una dintre cele mai stabile monede din regiune in ultimul an insa, in perioada urmatoare, pentru moneda nationala exista riscul deprecierii. Avertismentul vine chiar de la guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), care a declarat, ca nu exista loc pentru aprecierea leului. Citeste mai mult

Pierderi pe linie din cauza turbulentelor politice

Economia nationala resimte efectele evenimentelor politice din ultimele zile, care au generat ample proteste de strada. Moneda nationala si indicii bursieri au fost primii indicatori care au reactionat imediat prin deprecieri semnificative, acestia fiind urmati rapid de prima de risc si de randamentele la titlurile de stat. Citeste mai mult

Facebook