Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Euro trece pragul de 3,40 lei

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 


Pe 26 ianuarie, euro a inceput sedinta de tranzactionare in zona 3,42 lei, cu 0.02 lei mai mult decat pretul de inchidere din ziua anterioara.

Leul s-a depreciat pana la nivelul de 3,4250, dupa care a aparut un interes puternic la vanzare, care a impins cursul EUR/RON in zona de 3,41. Moneda nationala este afectata de conjuntura regionala, dar si de aparitia unui raport al Bancii Mondiale care critica instabilitatea politica si intarzierile in reformele structurale din Romania.

Pe plan extern, reducerea indicelui care masoara increderea mediului de afaceri din Germania a avut un efect limitat asupra investitorilor. In urma acestei stiri, cursul EUR/USD a coborat de la 1.3000 la 1.2970. Un impact mai mare l-a avut cresterea randamentelor la titlurile de stat din Statele Unite, care a trimis cursul EUR/USD pana la 1.2913. Pe 26 ianurie, dolarul si-a mentinut castigurile si a testat pragul de 1.29 euro in prima parte a zilei.

Melania Hancila ? analist financiar la Finansbank

Alte articole din Valute

Valute

Robor tine deocamdata ratele la credite neschimbate

Indicele Robor la 3 luni nu a inregistrat fluctuatii semnificative pe parcursul celui de al doilea trimestru fata de primul trimestru al anului. Valorile publicate de BNR la finele celor 2 trimestre sunt neschimbate. Citeste mai mult

Criza politica duce cursul BNR spre 4,6 lei pe euro

Cursul BNR se apropie de pragul de 4,6 lei pe euro, cel mai mare nivel inregistrat in ultimii 5 ani. Cresterea este cauzata de criza de pe scena politica, care nu da semne de un sfarsit previzibil. Citeste mai mult

Facebook