Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Euro trece pragul de 3,40 lei

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 


Pe 26 ianuarie, euro a inceput sedinta de tranzactionare in zona 3,42 lei, cu 0.02 lei mai mult decat pretul de inchidere din ziua anterioara.

Leul s-a depreciat pana la nivelul de 3,4250, dupa care a aparut un interes puternic la vanzare, care a impins cursul EUR/RON in zona de 3,41. Moneda nationala este afectata de conjuntura regionala, dar si de aparitia unui raport al Bancii Mondiale care critica instabilitatea politica si intarzierile in reformele structurale din Romania.

Pe plan extern, reducerea indicelui care masoara increderea mediului de afaceri din Germania a avut un efect limitat asupra investitorilor. In urma acestei stiri, cursul EUR/USD a coborat de la 1.3000 la 1.2970. Un impact mai mare l-a avut cresterea randamentelor la titlurile de stat din Statele Unite, care a trimis cursul EUR/USD pana la 1.2913. Pe 26 ianurie, dolarul si-a mentinut castigurile si a testat pragul de 1.29 euro in prima parte a zilei.

Melania Hancila ? analist financiar la Finansbank

Alte articole din Valute

Valute

Leul, din nou la minim in fata euro

Moneda nationala traverseaza o perioada dificila in fata euro, pe fondul tensiunilor din zona politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, luni, un curs de 4,6656 lei/euro, in crestere cu 0,09% fata de sedinta precedenta. Citeste mai mult

Leul se depreciaza accelerat pe fondul noii crize politice

Demisia premierului Mihai Tudose se resimte si in pietele financiare. Leul s-a depreciat in fata monedei unice europene, dupa o perioada de acalmie si a sarit, din nou, de 4,66 de lei pentru un euro pe piata interbancara. Initial, si indicii bursieri au deschis in scadere insa, pe parcursul sedintei, pierderile s-au mai estompat. Citeste mai mult

Facebook