Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Leul isi tempereaza aprecierea

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 

Pe piata interbancara cursul euro-leu a inregistrat o usoara tendinta de crestere, in concordanta cu valutele regionale. In jurul amiezii cotatiile au ajuns in intervalul 4,14–4,15 lei pentru un euro.

“Avand in vedere aparenta schimbare a dispozitiei participantilor la pietele internationale pe parcursul noptii, pare posibil ca leul sa inregistreze astazi o corectie”, considera analistii ING Bank. 

Acestia isi motiveaza previziunile de depreciere din sedinta de marti si pe fondul lipsei publicarii unor date economice importante la nivel national.

Si valutele regionale au cunoscut corectii, dupa o serie de sedinte consecutive caracterizate de apreciere. Zlotul polonez si forintul maghiar au pierdut 0,40% in fata monedei europene in timp ce coroana ceha s-a depreciat cu 0,36%.

Cursul oficial stabilit de Banca Nationala a Romaniei a coborat usor, la 4,1355 lei pentru un euro.

Cotatiile valutare pot fi urmarite in timp real pe Conso in sectiunea de Curs valutar.

Alte articole din Valute

Valute

Curs la nou maxim istoric: Care sunt previziunile pana la finele anului?

Cursul BNR euro-leu a atins luni cel mai inalt nivel din istorie, de 4,6495 lei/euro. In dimineata aceasta, cotatiile valutare interbancare inregistrau o usoara scadere, de mai putin de 0,1% fata de nivelul de referinta de la inchiderea sedintei de tranzactionare anterioara. Care sunt prognozele evolutiei pana la finele anului? Citeste mai mult

Cursul urca din nou. De ce se depreciaza leul?

Leul incheie saptamana cu o noua scadere fata de euro, iar aceasta tendinta va continua. Avertismentul vine de la guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Acesta sustine ca tendinta de depreciere a leului este de durata, din cauza cresterii deficitului comercial, alimentat de politicile de stimulare a consumului. Citeste mai mult

Facebook