Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Leul isi continua aprecierea. Cursul BNR coboara sub 4,26

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 

Leul a continuat sa se aprecieze semnificativ si miercuri, ceea ce a dus cursul oficial sub nivelul de 4,26 lei pe euro. Analistii spun ca tendinta se poate prelungi si in urmatoarele zile.

Pe 25 noiembrie, cursul oficial stabilit de BNR este de 4,2597 lei pentru un euro. Pe piata valutara interbancara, euro se tranzactiona, in jurul orei 13.15, in intervalul 4,256 – 4,266 lei.

"Moneda unica ar putea pierde in continuare in fata leului cu conditia ca sentimentul pietei sa ramana favorabil si BNR sa-si mentina prezenta in piata. Aceasta din urma este probabila avand in vedere ca Ministerul de Finante are programata o licitatie de titluri denominate in euro maine, iar BNR probabil vinde suma atrasa in piata spot", au precizat analistii ING Bank. In consecinta, leul s-ar putea intari fata de euro si in zilele ce urmeaza, au adaugat acestia.

Cotatiile valutare pot fi urmarite in timp real pe Conso in sectiunea de Curs valutar.

Alte articole din Valute

Valute

Isarescu: Nu exista loc pentru aprecierea leului

Leul a fost una dintre cele mai stabile monede din regiune in ultimul an insa, in perioada urmatoare, pentru moneda nationala exista riscul deprecierii. Avertismentul vine chiar de la guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), care a declarat, ca nu exista loc pentru aprecierea leului. Citeste mai mult

Pierderi pe linie din cauza turbulentelor politice

Economia nationala resimte efectele evenimentelor politice din ultimele zile, care au generat ample proteste de strada. Moneda nationala si indicii bursieri au fost primii indicatori care au reactionat imediat prin deprecieri semnificative, acestia fiind urmati rapid de prima de risc si de randamentele la titlurile de stat. Citeste mai mult

Facebook