Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Banca Transilvania isi face fond de pensii

Autor: Conso |

Publicat in: Banii & economia

 


Banca Transilvania si asiguratorul olandez Aegon vor infiinta o companie de pensii private in Romania. Societatea se va constitui in vara acestui an si va avea sediul central la Cluj Napoca.

Cei doi actionari vor avea detineri egale la capitalul social. Aceasta initiativa vine in anticiparea introducerii sistemului obligatoriu de pensii private in 2008.

In plus, Aegon va infiinta o societate de asigurari, care va incheia un acord de distributie cu Banca Transilvania, in scopul vanzarii de produse cobranded.

?Parteneriatul pe care ni l-am propus cu Banca Transilvania, alaturi de recenta noastra achizitie, o companie de gestionare a fondurilor de pensii private din Polonia, va consolida semnificativ prezenta noastra pe piata de pensii din Europa Centrala si de Est?, a spus Gabor Kepecs, director general pentru Europa Centrala si de Est la Aegon.

Alte articole din Banii & economia

Banii & economia

Ce efecte va avea renuntarea la plafonarea contributiilor sociale?

Decizia Guvernului de a renunta la plafonarea contributiilor la pensie si sanatate la 5 salarii medii brute pe economie nu va avea efectele scontate, sustin anumiti consultanti fiscali. Multi dintre romanii cu salarii peste acest nivel sunt detasati in strainatate si ar putea opta pentru plata contributiilor in statul in care lucreaza. Citeste mai mult

Salariatii scapa de CASS pe dobanzi si dividende

Persoanele care realizeaza venituri din dobanzi sau dividende nu vor mai suporta contributii de sanatate (CASS) pentru acestea daca au si salariu sau pensie. Noul Guvern a modificat Codul Fiscal care prevedea ca, incepand cu acest an, la veniturile respective se aplica CASS, indiferent daca titularul are alte venituri supuse impozitarii sau nu. Citeste mai mult

Facebook