Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Leul incheie saptamana fara o tendinta clara

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 

Cursul euro-leu anuntat astazi de BNR a ajuns la 4,2186, cel mai ridicat nivel al ultimelor doua saptamani. Totusi, evolutia recenta nu reuseste sa plaseze moneda nationala pe o tendinta clara.

Moneda nationala a inregistrat in ultima saptamana o evolutie contrara, caracterizata de aprecieri si deprecieri succesive, fara a se incadra intr-o evolutie clara. Cel mai redus nivel al cursului oficial, anuntat de BNR in ultimele 5 zile, a fost de 4,2096 lei pentru un euro.

Spre deosebire de leu, monedele regionale s-au inscris intr-o tendinta de depreciere. Cea mai mare scadere a inregistrat-o forintul magiar, care a pierdut in 5 zile 2,6% fata de moneda europeana.

Cotatiile valutare pot fi urmarite in timp real pe Conso in sectiunea de Curs valutar.

Alte articole din Valute

Valute

Leul dezechilibrat de climatul politic din SUA

Climatul politic negativ din SUA se resimte si la nivelul cursului de schimb euro-leu. Acesta a inregistrat o crestere de aproape 2 bani joi depasind nivelul de 4,57 lei pentru un euro joi. Vineri moneda europeana a revenit usor pe scadere, pana la un curs de 4,5616 lei. Citeste mai mult

Care sunt perspectivele cursului leu/euro?

Leul da din nou emotii celor cu rate la credite in valuta, intrand pe un trend de depreciere inca de saptamana trecuta. Moneda nationala a sarit pragul de 4,55 lei/euro si a continuat sa scada si luni, iar perspectivele pe termen mai indelungat arata o depreciere in raport cu moneda europeana. Citeste mai mult

Facebook