Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Leul incheie saptamana fara o tendinta clara

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 

Cursul euro-leu anuntat astazi de BNR a ajuns la 4,2186, cel mai ridicat nivel al ultimelor doua saptamani. Totusi, evolutia recenta nu reuseste sa plaseze moneda nationala pe o tendinta clara.

Moneda nationala a inregistrat in ultima saptamana o evolutie contrara, caracterizata de aprecieri si deprecieri succesive, fara a se incadra intr-o evolutie clara. Cel mai redus nivel al cursului oficial, anuntat de BNR in ultimele 5 zile, a fost de 4,2096 lei pentru un euro.

Spre deosebire de leu, monedele regionale s-au inscris intr-o tendinta de depreciere. Cea mai mare scadere a inregistrat-o forintul magiar, care a pierdut in 5 zile 2,6% fata de moneda europeana.

Cotatiile valutare pot fi urmarite in timp real pe Conso in sectiunea de Curs valutar.

Alte articole din Valute

Valute

Isarescu: Nu exista loc pentru aprecierea leului

Leul a fost una dintre cele mai stabile monede din regiune in ultimul an insa, in perioada urmatoare, pentru moneda nationala exista riscul deprecierii. Avertismentul vine chiar de la guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), care a declarat, ca nu exista loc pentru aprecierea leului. Citeste mai mult

Pierderi pe linie din cauza turbulentelor politice

Economia nationala resimte efectele evenimentelor politice din ultimele zile, care au generat ample proteste de strada. Moneda nationala si indicii bursieri au fost primii indicatori care au reactionat imediat prin deprecieri semnificative, acestia fiind urmati rapid de prima de risc si de randamentele la titlurile de stat. Citeste mai mult

Facebook