Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Somajul nu bate la usa bancilor

Autor: Conso |

Publicat in: Info banci

 

Cu toate ca in piata se vorbeste despre un blocaj al sistemului bancar, reprezentantii bancilor considera ca nu se poate pune problema unor diminuari de personal sau a numarului de unitati bancare.

"Din discutiile pe care le-am purtat cu ARB si cu conducatori de banci nu a rezultat ca ar avea programe de restructurare severa a retelei bancare sau a numarului de angajati", a declarat Florin Georgescu, prim viceguvernator al BNR, in cadrul conferintei EU - Cofile organizata de Alpha Bank, BNR si ARB.

Acesta a subliniat ca se poate vorbi de redistribuiri si de un accent mai pronuntat pe activitatea bancara din anumite sectoare, care se dovedesc a avea un numar mai mare de clienti.

De asemenea, o implicatie ar putea sa o constituie si diminuarea perioadei de procesare a dosarelor de creditare si imbunatatirea activitatii de analiza a clientilor.

In primele 9 luni ale anului, numarul de angajati in sistemul bancar a crescut de la aproximativ 65.600 la 71.500, in timp ce numarul de unitati a trecut de 6.300, cu 900 mai mult decat la finalul lui 2007.

Alte articole din Info banci

Info banci

Cum lucreaza bancile de Craciun si Anul Nou

Unitatile bancare sunt inchise in zilele de 25 si 26 decembrie 2016, respectiv 1 si 2 ianuarie 2017, cu exceptia unor agentii din centrele comerciale. Insa si in zilele mentionate, clientii pot accesa unele servicii, prin intermediul canalelor alternative. Citeste mai mult

Deschiderea de cont migreaza dinspre offline spre online

Bancile incearca sa tina pasul cu digitalizarea, la presiunea concurentei, dar si a clientilor din ce in ce mai ocupati. Serviciile la distanta sunt tot mai apreciate si, in consecinta, bancile fac eforturi sa le promoveze. Cu toate acestea, in cele mai multe cazuri utilizarea unui cont creat online nu se poate face fara prezenta fizica la banca. Citeste mai mult

Facebook