Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Somajul nu bate la usa bancilor

Autor: Conso |

Publicat in: Info banci

 

Cu toate ca in piata se vorbeste despre un blocaj al sistemului bancar, reprezentantii bancilor considera ca nu se poate pune problema unor diminuari de personal sau a numarului de unitati bancare.

"Din discutiile pe care le-am purtat cu ARB si cu conducatori de banci nu a rezultat ca ar avea programe de restructurare severa a retelei bancare sau a numarului de angajati", a declarat Florin Georgescu, prim viceguvernator al BNR, in cadrul conferintei EU - Cofile organizata de Alpha Bank, BNR si ARB.

Acesta a subliniat ca se poate vorbi de redistribuiri si de un accent mai pronuntat pe activitatea bancara din anumite sectoare, care se dovedesc a avea un numar mai mare de clienti.

De asemenea, o implicatie ar putea sa o constituie si diminuarea perioadei de procesare a dosarelor de creditare si imbunatatirea activitatii de analiza a clientilor.

In primele 9 luni ale anului, numarul de angajati in sistemul bancar a crescut de la aproximativ 65.600 la 71.500, in timp ce numarul de unitati a trecut de 6.300, cu 900 mai mult decat la finalul lui 2007.

Alte articole din Info banci

Info banci

Echipa Conso.ro va ureaza Sarbatori Fericite si La Multi Ani!

Pana pe 8 ianuarie 2018, echipa Conso.ro intra in vacanta. Va uram tuturor Sarbatori Fericite si La Multi Ani si va promitem ca vom reveni in forta in 2018 cu cele mai bune si mai actualizate informatii financiare! Citeste mai mult

Inca o banca greceasca iese de pe piata romaneasca

Anul 2017 a adus numeroase schimbari pe piata bancara din Romania. Chiar pe final de an, a mai fost anuntata o tranzactie pe acasta piata: Piraeus Bank Romania trece de la greci la americani, dupa ce banca mama a vandut-o fondului de investitii J.C. Flowers & Co. Citeste mai mult

Facebook