Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Somajul nu bate la usa bancilor

Autor: Conso |

Publicat in: Info banci

 

Cu toate ca in piata se vorbeste despre un blocaj al sistemului bancar, reprezentantii bancilor considera ca nu se poate pune problema unor diminuari de personal sau a numarului de unitati bancare.

"Din discutiile pe care le-am purtat cu ARB si cu conducatori de banci nu a rezultat ca ar avea programe de restructurare severa a retelei bancare sau a numarului de angajati", a declarat Florin Georgescu, prim viceguvernator al BNR, in cadrul conferintei EU - Cofile organizata de Alpha Bank, BNR si ARB.

Acesta a subliniat ca se poate vorbi de redistribuiri si de un accent mai pronuntat pe activitatea bancara din anumite sectoare, care se dovedesc a avea un numar mai mare de clienti.

De asemenea, o implicatie ar putea sa o constituie si diminuarea perioadei de procesare a dosarelor de creditare si imbunatatirea activitatii de analiza a clientilor.

In primele 9 luni ale anului, numarul de angajati in sistemul bancar a crescut de la aproximativ 65.600 la 71.500, in timp ce numarul de unitati a trecut de 6.300, cu 900 mai mult decat la finalul lui 2007.

Alte articole din Info banci

Info banci

Cehia pregateste taxarea suplimentara a bancilor

Taxarea suplimentara a bancilor tinde sa se extinda in Europa. Autoritatile din Cehia au anuntat, recent, ca vor propune implementarea unei astfel de taxe pentru a sprijini finantarea scolilor si a infrastructurii, dar si pentru a limita scoaterea profiturilor din tara, scrie Reuters. Citeste mai mult

Romania are doi bancheri de un milion de euro

Romania a revenit in elita bancara europeana cu doi bancheri remunerati cu peste un milion de euro anual. Autoritatea Bancara Europeana (EBA) a publicat raportul anual cu castigurile in mediul bancar european, din care reiese ca doi bancheri din tara noastra au incasat, in 2015, sume care depasesc suma mentionata. Citeste mai mult

Facebook