Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

OTP Bank Romania trece pe profit

Autor: Conso |

Publicat in: Info banci

 

OTP Bank Romania a inregistrat primul trimestru profitabil din istoria bancii. Profitul aferent celui de-al treilea trimestru al anului s-a ridicat la 931 milioane forinti.

Profitul dupa impozitare cumulat a inclus pierderea de 273 milioane forinti in 2008, ceea ce inseamna o crestere anuala de 88%. Controlul strict al costurilor, deblocarea provizioanelor, precum si cresterea semnificativa a creditelor si a depozitelor au dus la obtinerea acestor rezultate.

Activele totale au crescut cu 36% comparativ cu perioada similara a anului precedent si cu 6% fata de trimestrul anterior.

In cadrul categoriei de credite de retail, creditele pentru locuinte, inclusiv cele garantate cu capital propriu, au inregistrat o crestere anuala de 128%. Creditele corporative au crescut cu 35% pe baza anuala si 12% baza trimestriala.

Alte articole din Info banci

Info banci

Banca Transilvania a preluat oficial Bancpost

Banca Transilvania a primit unda verde pentru integrarea Bancpost. Banca din Cluj a devenit actionar cu drepturi depline la entitatile preluate de la Eurobank Group, dupa ce a obtinut toate aprobarile necesare in acest scop. Un comunicat de presa al BT dezvaluie si detaliile tranzactiei. Citeste mai mult

Ce tranzactii se confirma pe piata bancara din Romania?

Situatie rar intalnita pe piata bancara. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a respins tranzactia prin care OTP Bank intentiona sa preia Banca Romaneasca. Decizia nu a fost oficial explicata, insa era oarecum asteptata, avand in vedere termenul indelungat de analiza. In schimb, o alta tranzactie in derulare a primit toate aprobarile necesare. Citeste mai mult

Facebook