Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

OTP Bank Romania trece pe profit

Autor: Conso |

Publicat in: Info banci

 

OTP Bank Romania a inregistrat primul trimestru profitabil din istoria bancii. Profitul aferent celui de-al treilea trimestru al anului s-a ridicat la 931 milioane forinti.

Profitul dupa impozitare cumulat a inclus pierderea de 273 milioane forinti in 2008, ceea ce inseamna o crestere anuala de 88%. Controlul strict al costurilor, deblocarea provizioanelor, precum si cresterea semnificativa a creditelor si a depozitelor au dus la obtinerea acestor rezultate.

Activele totale au crescut cu 36% comparativ cu perioada similara a anului precedent si cu 6% fata de trimestrul anterior.

In cadrul categoriei de credite de retail, creditele pentru locuinte, inclusiv cele garantate cu capital propriu, au inregistrat o crestere anuala de 128%. Creditele corporative au crescut cu 35% pe baza anuala si 12% baza trimestriala.

Alte articole din Info banci

Info banci

Isarescu: Credibilitatea bancilor s-a erodat in ultimii ani

Credibilitatea bancilor in ochii clientilor s-a erodat in ultimii ani, iar numarul litigiilor in care acestea sunt implicate le afecteaza capitalul, sustine guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu. El sfatuieste bancile sa isi cultive clientii si sa inceapa educatia financiara cu omul de la ghiseu. Citeste mai mult

Romanii prefera interactiunea umana la banca

Consumatorii romani de produse si servicii financiare sunt mai reticenti decat cei din alte tari cand vine vorba de interactiunea complet digitala cu o institutie financiara. Romanii prefera in mare masura interactiunea cu un angajat al bancii si declara ca au mai mare incredere intr-o banca cu sucursale. Citeste mai mult

Facebook