Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

OTP Bank Romania trece pe profit

Autor: Conso |

Publicat in: Info banci

 

OTP Bank Romania a inregistrat primul trimestru profitabil din istoria bancii. Profitul aferent celui de-al treilea trimestru al anului s-a ridicat la 931 milioane forinti.

Profitul dupa impozitare cumulat a inclus pierderea de 273 milioane forinti in 2008, ceea ce inseamna o crestere anuala de 88%. Controlul strict al costurilor, deblocarea provizioanelor, precum si cresterea semnificativa a creditelor si a depozitelor au dus la obtinerea acestor rezultate.

Activele totale au crescut cu 36% comparativ cu perioada similara a anului precedent si cu 6% fata de trimestrul anterior.

In cadrul categoriei de credite de retail, creditele pentru locuinte, inclusiv cele garantate cu capital propriu, au inregistrat o crestere anuala de 128%. Creditele corporative au crescut cu 35% pe baza anuala si 12% baza trimestriala.

Alte articole din Info banci

Info banci

Cehia pregateste taxarea suplimentara a bancilor

Taxarea suplimentara a bancilor tinde sa se extinda in Europa. Autoritatile din Cehia au anuntat, recent, ca vor propune implementarea unei astfel de taxe pentru a sprijini finantarea scolilor si a infrastructurii, dar si pentru a limita scoaterea profiturilor din tara, scrie Reuters. Citeste mai mult

Romania are doi bancheri de un milion de euro

Romania a revenit in elita bancara europeana cu doi bancheri remunerati cu peste un milion de euro anual. Autoritatea Bancara Europeana (EBA) a publicat raportul anual cu castigurile in mediul bancar european, din care reiese ca doi bancheri din tara noastra au incasat, in 2015, sume care depasesc suma mentionata. Citeste mai mult

Facebook