Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Cardurile ISIC pot fi utilizate de acum si in reteaua MasterCard

Autor: Conso |

Publicat in: Carduri

 

ISIC a semnat un parteneriat cu MasterCard in emiterea de carduri pentru studenti, care sa poata fi utilizate si pentru plati in magazine. Prima tara care a emis astfel de carduri este Franta.

Cardurile Isic, utilizate de studenti pentru obtinerea de reduceri in mii de locatii la nivel international, vor putea avea acum si functie de mijloc de plata.

Prima tara in care un card ISIC-MasterCard a fost emis este Franta, prin intermediul bancii Credit Lyonnais.  
Pocesul de emitere presupune transmiterea unei poze a studentului prin e-mail. Odata primita, poza este inserata in design-ul cardului – urmand specificatiile ISIC – iar cardul bancar ajunge la beneficiar intr-o saptamana.

A doua banca europeana care a adoptat acest concept a fost OTP in Ungaria. In septembrie, banca a lansat doua noi programe, MasterCard Online ISIC si MasterCard Online Junior.

“Prin intermediul parteneriatului cu ISIC, am reusit sa punem la punct urmatoarea generatie de carduri pentru studenti, adaugand capacitatea de plata internationala”, a decalrat Ann Ehlen, manager de produs in cadrul MasterCard Europe.

Alte articole din Carduri

Carduri

Piata unica digitala stimuleaza comertul online transfrontalier. Cum putem face plati?

Comertul electronic transfrontalier va lua amploare in urma acordului politic la care au ajuns recent Parlamentul European, Consiliul si Comisia de a pune capat geoblocarii nejustificate pentru consumatorii care doresc sa achizitioneze produse sau servicii online in interiorul UE. Citeste mai mult

Ce prefera europenii: cash sau card?

Platile in numerar nu par a fi in pericol in Europa. Mai mult, europenii sunt atat de atasati de cash incat un sfert dintre ei sustin ca isi retrag o parte din bani din banca pentru a ii tine acasa. Datele reies dintr-un studiu publicat de Banca Centrala Europeana (BCE). Citeste mai mult

Facebook