Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Carduri emise instant pentru populatia din Indonezia

Autor: Conso |

Publicat in: Carduri

 

Locuintorii celor mai indepartate colturi din Indonezia vor avea acces la servicii bancare prin intermediul unor carduri emise instant, chiar la domiciliu.

Furnizorul Gemalto va emite carduri pentru bancile din Indonezia, prin intermediul unei tehnologii noi care permite emiterea cardului la domiciliul clientului. Provocarea consta in furnizarea de carduri populatiei sarace din cele peste 17.500 insule ale tarii, greu accesibile prin metoda clasica: deschiderea unei unitati bancare.

Cardurile vor beneficia de cip, oferind un grad de securitate ridicat. Autentificarea se va baza insa pe informatii biometrice care  vor simplifica utilizarea cardului de catre detinatori, deoarece nu mai este necesara memorarea codului PIN.

Cardul poate stoca diverse tipuri de servicii bancare precum portofelul electronic, prepaid, depozite, linii de credit, dar si informatii despre asigurari de viata si sanatate. Cardul poate memora pana la 150 de tranzactii efectuate, nemafiind necesare extrasele de cont pe hartie.

In Romania, Credit Europe Bank a lansat in urma cu un an o initiativa similara, de emitere pe loc a CardAvantaj in anumite unitati. Aceasta facilitate nu mai este in prezent disponibila.

In general, emiterea cardului presupune cel putin cateva zile, iar ridicarea de catre beneficiar se face de la sediul bancii. Emiterea cardului instant inverseaza procedura, prin deplasarea bancii la client.

“Este mai eficient din punct de vedere al costurilor si mai simplu decat sa incercam sa trimitem cardurile prin curier, in special in conditiile in care majoritatea clientilor nu sunt obisnuiti cu bancile si nici nu au o adresa postala”, a precizat Tan Teck Lee, presedintele Gemalto Asia.

Alte articole din Carduri

Carduri

Piata unica digitala stimuleaza comertul online transfrontalier. Cum putem face plati?

Comertul electronic transfrontalier va lua amploare in urma acordului politic la care au ajuns recent Parlamentul European, Consiliul si Comisia de a pune capat geoblocarii nejustificate pentru consumatorii care doresc sa achizitioneze produse sau servicii online in interiorul UE. Citeste mai mult

Ce prefera europenii: cash sau card?

Platile in numerar nu par a fi in pericol in Europa. Mai mult, europenii sunt atat de atasati de cash incat un sfert dintre ei sustin ca isi retrag o parte din bani din banca pentru a ii tine acasa. Datele reies dintr-un studiu publicat de Banca Centrala Europeana (BCE). Citeste mai mult

Facebook