Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Alpha Bank taie 0,5% din dobanda in lei de la depozite

Autor: Conso |

Publicat in: Depozite

 

Alpha Bank a mai redus dobanzile oferite la produsele de economisire in lei si euro. Noile valori mentin insa banca in topul primelor 10 oferte de pe piata.

In cazul depozitelor in lei, rata dobanzii s-a redus cu pana la 0,5 puncte procentuale. Nivelurile noi variaza intre 9,75% si 11,5 in cazul depozitelor clasice, in functie de scadenta.

La depozitele in valuta, banca a taiat doar 0,25 procente din nivelul dobanzii. Aceasta porneste de la 3,75% pentru depozitele pe 1 an si ajunge la 4,5% pentru scadentele mai scurte.

Reducerile de dobanda au vizat si certificatele de depozit si conturile de economii destinate populatiei. Pentru acestea din urma, rata dobanzii porneste de la 8,25% la lei si 2,5% la euro.

Alte articole din Depozite

Depozite

Cat mai platesc bancile pentru depozitele in lei?

Deponentii trebuie sa se multumeasca cu castiguri tot mai mici pentru economiile depuse. Ba chiar, tinand cont de celelalte costuri asociate (comisioane, impozit pe dobanda, etc), uneori ajung sa scoata din banca mai putini bani decat au depus. In cazul bancilor mari dobanzile au ajuns la valori apropiate de 0%. Citeste mai mult

Plafonul de garantare a depozitelor, suplimentat temporar pentru unii clienti

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a instituit un plafon de garantare suplimentar, de 100.000 de euro, pentru depozitele ce rezulta din tranzactii imobiliare, mosteniri, despagubiri, plata unor indemnizatii de asigurare si altele. Garantarea suplimentara este valabila, insa, pe o perioada limitata, de 12 luni, potrivit unui comunicat al institutiei. Citeste mai mult

Facebook