Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Alpha Bank taie 0,5% din dobanda in lei de la depozite

Autor: Conso |

Publicat in: Depozite

 

Alpha Bank a mai redus dobanzile oferite la produsele de economisire in lei si euro. Noile valori mentin insa banca in topul primelor 10 oferte de pe piata.

In cazul depozitelor in lei, rata dobanzii s-a redus cu pana la 0,5 puncte procentuale. Nivelurile noi variaza intre 9,75% si 11,5 in cazul depozitelor clasice, in functie de scadenta.

La depozitele in valuta, banca a taiat doar 0,25 procente din nivelul dobanzii. Aceasta porneste de la 3,75% pentru depozitele pe 1 an si ajunge la 4,5% pentru scadentele mai scurte.

Reducerile de dobanda au vizat si certificatele de depozit si conturile de economii destinate populatiei. Pentru acestea din urma, rata dobanzii porneste de la 8,25% la lei si 2,5% la euro.

Alte articole din Depozite

Depozite

FGDB: Depozitele sub 100.000 de euro sunt garantate integral

Mai putin de 25.000 de depozite constituite de persoane fizice la bancile din Romania depasesc pragul acoperit de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB), respectiv 100.000 de euro. Ca numar, acestea reprezinta sub 0,12% din total, dar sumele care depasesc plafonul de garantare ajung la aproape 10%. Citeste mai mult

Dobanzile mici trimit deponentii catre metode flexibile de economisire

In aceasta perioada in care banii economisiti aduc castiguri tot mai modeste sau in unele cazuri chiar pierderi, toata lumea este in cautarea unor metode de a-si plasa banii pe criterii care tin mai degraba de siguranta si flexibilitate. In aceste conditii, contul de economii concureaza cu succes depozitul bancar. Citeste mai mult

Facebook