Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

BCR doreste sa instaleze mai multe bancomate in orasele mici

Autor: Conso |

Publicat in: Carduri

 

BCR isi propune ca in viitor sa isi extinda reteaua de bancomate cu prioritate in orasele cu mai putin de 10.000 de locuitori.

„In perioada 2010-2011, am dori sa instalam 250 de ATM-uri pe an. Vrem sa ne dezvoltam in zonele unde nu sunt ATM-uri instalate sau unde gradul de penetrare este mult scazut”, a precizat directorul de carduri din BCR, Igor Zganjer.

El afirma ca in Bucuresti sunt amplasate in jur de 30% dintre bancomatelor existente in toata tara, gradul de penetrare fiind aici aproape de media vest-europeana. In general, se considera ca reteaua de ATM-uri este suficienta, daca se asigura in medie 1 ATM la 1.000 de locuitori.

Acest standard este mai greu de atins la nivelul intregii tari, deoarece 40% din populatie traieste in localitati cu sub 10.000 de locuitori. In aceste conditii, un bancomat devine profitabil pentru banca abia dupa primi 2 ani, afirma Zganjer, astfel ca banca este nevoita sa faca investitii mai mari pentru a acoperi toata tara.

Reteaua de bancomate BCR a ajuns la 2.000 de aparate in iulie 2009, primul ATM fiind instalat in urma cu 14 ani. BCR detine peste 20% din bancomatele din Romania.

Alte articole din Carduri

Carduri

Ce prefera europenii: cash sau card?

Platile in numerar nu par a fi in pericol in Europa. Mai mult, europenii sunt atat de atasati de cash incat un sfert dintre ei sustin ca isi retrag o parte din bani din banca pentru a ii tine acasa. Datele reies dintr-un studiu publicat de Banca Centrala Europeana (BCE). Citeste mai mult

ANPC considera ilegal un comision platit frecvent de consumatori

Multe banci percep comisioane usturatoare pentru retragerea de numerar de pe cardurile de credit, desi ANPC sustine ca OUG 50/2010 le interzice in mod expres. Practica a fost sanctionata de curand de ANPC, insa doar in cazul CEC Bank. Ramane de vazut ce se va intampla in cazul celorlalte banci care percep consumatorilor aceste comisioane. Citeste mai mult

Facebook