Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

BCR doreste sa instaleze mai multe bancomate in orasele mici

Autor: Conso |

Publicat in: Carduri

 

BCR isi propune ca in viitor sa isi extinda reteaua de bancomate cu prioritate in orasele cu mai putin de 10.000 de locuitori.

„In perioada 2010-2011, am dori sa instalam 250 de ATM-uri pe an. Vrem sa ne dezvoltam in zonele unde nu sunt ATM-uri instalate sau unde gradul de penetrare este mult scazut”, a precizat directorul de carduri din BCR, Igor Zganjer.

El afirma ca in Bucuresti sunt amplasate in jur de 30% dintre bancomatelor existente in toata tara, gradul de penetrare fiind aici aproape de media vest-europeana. In general, se considera ca reteaua de ATM-uri este suficienta, daca se asigura in medie 1 ATM la 1.000 de locuitori.

Acest standard este mai greu de atins la nivelul intregii tari, deoarece 40% din populatie traieste in localitati cu sub 10.000 de locuitori. In aceste conditii, un bancomat devine profitabil pentru banca abia dupa primi 2 ani, afirma Zganjer, astfel ca banca este nevoita sa faca investitii mai mari pentru a acoperi toata tara.

Reteaua de bancomate BCR a ajuns la 2.000 de aparate in iulie 2009, primul ATM fiind instalat in urma cu 14 ani. BCR detine peste 20% din bancomatele din Romania.

Alte articole din Carduri

Carduri

Activitatea bancara, afectata de telefonia mobila

Din ce in ce mai des, telefonia mobila interfereaza cu activitatea bancara. Pe de o parte, usureaza accesul la conturi si la tranzactii dar, pe de alta, se creeaza o dependenta tot mai stransa. Dependenta ce risca sa creeze probleme serioase clientilor care sunt acum, practic, obligati sa utilizeze serviciile de telefonie. Citeste mai mult

MFP incearca sa deblocheze Legea "cash-back"

Legea “cash-back”, intrata in vigoare la inceputul acestui an, nu este inca aplicabila, pentru ca nu are norme de aplicare si nu este corelata cu Legea caselor de marcat. Ministerul Finantelor Publice (MFP) a elaborat, in sfarsit, proiectul de norme care ar putea debloca actul normativ. Citeste mai mult

Facebook