Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Posesorii de carduri au fost din nou tinta unui atac phishing

Autor: Conso |

Publicat in: Carduri

 

Detinatorii de carduri Visa si MasterCard au fost din nou tinta unui atac pe internet, prin care li se solicitau datele cardului, sub pretextul inrolarii in sistemul 3-D Secure.

Atacul a presupus transmiterea de e-mailuri cu siglele Verified by Visa si MasterCard Secure Code. Detinatorii de carduri erau indemnati sa acceseze un link pentru a se inrola in sistemul 3D Secure, ce permite realizarea de cumparaturi on-line in siguranta sporita.

Odata accesat, link-ul inserat in e-mail redirectona clientii catre o pagina de web falsa, care imita pagina oficiala a Romcard, compania care gestioneaza solutia 3D Secure pentru bancile romanesti.

Contactati de Conso.ro, reprezentantii RomCard atrag atentia posesorilor de carduri ca nu vor primi niciodata astfel  de solicitari prin e-mail, nici de la procesatorii de plati si nici de la banca emitenta a cardului.

"Problema este rezolvata definitiv. Am blocat site-ul care a generat tentativele de phishing", a precizat Marin Mitroi, directorul general al Romcard. El a precizat ca aceasta a fost a treia tentativa de phishing din ultimele 2 luni.

Alte articole din Carduri

Carduri

MFP incearca sa deblocheze Legea "cash-back"

Legea “cash-back”, intrata in vigoare la inceputul acestui an, nu este inca aplicabila, pentru ca nu are norme de aplicare si nu este corelata cu Legea caselor de marcat. Ministerul Finantelor Publice (MFP) a elaborat, in sfarsit, proiectul de norme care ar putea debloca actul normativ. Citeste mai mult

Cati romani cumpara de pe internet?

Romanii, desi conectati in numar tot mai mare la internet, raman codasii Europei cand vine vorba de cumparaturi online. Din datele pe 2016 publicate de Eurostat reiese ca trei din patru gospodarii din Romania au acces la internet, insa doar 18% dintre acestia au cumparat sau au comandat bunuri sau servicii online. Citeste mai mult

Facebook