Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Posesorii de carduri au fost din nou tinta unui atac phishing

Autor: Conso |

Publicat in: Carduri

 

Detinatorii de carduri Visa si MasterCard au fost din nou tinta unui atac pe internet, prin care li se solicitau datele cardului, sub pretextul inrolarii in sistemul 3-D Secure.

Atacul a presupus transmiterea de e-mailuri cu siglele Verified by Visa si MasterCard Secure Code. Detinatorii de carduri erau indemnati sa acceseze un link pentru a se inrola in sistemul 3D Secure, ce permite realizarea de cumparaturi on-line in siguranta sporita.

Odata accesat, link-ul inserat in e-mail redirectona clientii catre o pagina de web falsa, care imita pagina oficiala a Romcard, compania care gestioneaza solutia 3D Secure pentru bancile romanesti.

Contactati de Conso.ro, reprezentantii RomCard atrag atentia posesorilor de carduri ca nu vor primi niciodata astfel  de solicitari prin e-mail, nici de la procesatorii de plati si nici de la banca emitenta a cardului.

"Problema este rezolvata definitiv. Am blocat site-ul care a generat tentativele de phishing", a precizat Marin Mitroi, directorul general al Romcard. El a precizat ca aceasta a fost a treia tentativa de phishing din ultimele 2 luni.

Alte articole din Carduri

Carduri

Tranzactiile cu carduri si problemele de comunicare banca-client

In unele cazuri, relatia dintre o banca si un client ce detine un card de credit la acea banca este afectata din motive de comunicare aparent banale, dar cu consecinte importante pentru persoana in cauza. Pentru a depista aceste situatii, ar fi necesara mai multa atentie la semnalele celor care utilizeaza in mod cotidian acest produs de creditare. Citeste mai mult

Riscul de atacuri financiare creste de Sarbatori

Riscul ca datele cardului bancar sa fie furate creste semnificativ in perioada sarbatorilor de iarna, odata cu inmultirea ofertelor din partea comerciantilor, fapt care duce la mai multe cumparaturi online. In aceste conditii, specialistii in atacuri cibernetice recomanda prudenta in introducerea datelor de card pe site-uri necunoscute. Citeste mai mult

Facebook