Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Posesorii de carduri au fost din nou tinta unui atac phishing

Autor: Conso |

Publicat in: Carduri

 

Detinatorii de carduri Visa si MasterCard au fost din nou tinta unui atac pe internet, prin care li se solicitau datele cardului, sub pretextul inrolarii in sistemul 3-D Secure.

Atacul a presupus transmiterea de e-mailuri cu siglele Verified by Visa si MasterCard Secure Code. Detinatorii de carduri erau indemnati sa acceseze un link pentru a se inrola in sistemul 3D Secure, ce permite realizarea de cumparaturi on-line in siguranta sporita.

Odata accesat, link-ul inserat in e-mail redirectona clientii catre o pagina de web falsa, care imita pagina oficiala a Romcard, compania care gestioneaza solutia 3D Secure pentru bancile romanesti.

Contactati de Conso.ro, reprezentantii RomCard atrag atentia posesorilor de carduri ca nu vor primi niciodata astfel  de solicitari prin e-mail, nici de la procesatorii de plati si nici de la banca emitenta a cardului.

"Problema este rezolvata definitiv. Am blocat site-ul care a generat tentativele de phishing", a precizat Marin Mitroi, directorul general al Romcard. El a precizat ca aceasta a fost a treia tentativa de phishing din ultimele 2 luni.

Alte articole din Carduri

Carduri

Visa lanseaza o platforma de plati pentru companiile din Europa

Visa lanseaza in Europa serviciul Visa Direct, o platforma de plati in timp real care permite companiilor sa initieze plati, cum ar fi despagubirile pe polite de asigurare, precum si platile de la persoana la persoana. Citeste mai mult

Cum sa nu cazi in plasa capcanelor online

Consumatorii europeni sunt din ce in ce mai expusi in online la anunturi invazive si inselatoare. Prin urmare, este important sa fii foarte atent si circumspect atunci cand vine vorba de oferte mult prea bune pentru a fi adevarate, astfel incat sa nu ajungi sa platesti pentru bunuri sau abonamente la servicii de care nu ai nevoie. Citeste mai mult

Facebook