Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Senatul american tine partea detinatorilor de carduri de credit

Autor: Conso |

Publicat in: Carduri

 

Senatul SUA a votat cu majoritate de voturi proiectul de lege prin care se doreste acordarea unui grad de protectie mai mare posesorilor de carduri de credit impotriva costurilor excesive.

"Aceasta este o victorie pentru fiecare consumator american care a suferit din cauza unei companii de carduri de credit", a declarat senatorul Christopher Dodd, presedintele Comisiei Bancare.

In conditiile in care proiectul va fi transformat in lege, institutiile emitente de carduri de credit vor avea la dispozitie 9 luni pentru a schimba modul in care isi desfasoara activitatea. Contractele de credit trebuie postate pe internet, iar clientii vor avea posibilitatea de a-si plati datoriile online sau prin telefon, fara costuri suplimentare.

De asemenea, creditorii vor fi obligati sa atentioneze clientii cu 45 zile inainte de a le majora rata dobanzii si sa ofere explicatii referitoare la aceasta decizie.

In cazul tinerilor sub 21 ani, acordarea unui card de credit se va face doar in situatia in care acesta poate demonstra ca are fondurile necesare pentru returnarea sumelor sau daca un parinte este dispus sa ii gireze datoria.

Alte articole din Carduri

Carduri

Tranzactiile cu carduri si problemele de comunicare banca-client

In unele cazuri, relatia dintre o banca si un client ce detine un card de credit la acea banca este afectata din motive de comunicare aparent banale, dar cu consecinte importante pentru persoana in cauza. Pentru a depista aceste situatii, ar fi necesara mai multa atentie la semnalele celor care utilizeaza in mod cotidian acest produs de creditare. Citeste mai mult

Riscul de atacuri financiare creste de Sarbatori

Riscul ca datele cardului bancar sa fie furate creste semnificativ in perioada sarbatorilor de iarna, odata cu inmultirea ofertelor din partea comerciantilor, fapt care duce la mai multe cumparaturi online. In aceste conditii, specialistii in atacuri cibernetice recomanda prudenta in introducerea datelor de card pe site-uri necunoscute. Citeste mai mult

Facebook