Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Senatul american tine partea detinatorilor de carduri de credit

Autor: Conso |

Publicat in: Carduri

 

Senatul SUA a votat cu majoritate de voturi proiectul de lege prin care se doreste acordarea unui grad de protectie mai mare posesorilor de carduri de credit impotriva costurilor excesive.

"Aceasta este o victorie pentru fiecare consumator american care a suferit din cauza unei companii de carduri de credit", a declarat senatorul Christopher Dodd, presedintele Comisiei Bancare.

In conditiile in care proiectul va fi transformat in lege, institutiile emitente de carduri de credit vor avea la dispozitie 9 luni pentru a schimba modul in care isi desfasoara activitatea. Contractele de credit trebuie postate pe internet, iar clientii vor avea posibilitatea de a-si plati datoriile online sau prin telefon, fara costuri suplimentare.

De asemenea, creditorii vor fi obligati sa atentioneze clientii cu 45 zile inainte de a le majora rata dobanzii si sa ofere explicatii referitoare la aceasta decizie.

In cazul tinerilor sub 21 ani, acordarea unui card de credit se va face doar in situatia in care acesta poate demonstra ca are fondurile necesare pentru returnarea sumelor sau daca un parinte este dispus sa ii gireze datoria.

Alte articole din Carduri

Carduri

Piata unica digitala stimuleaza comertul online transfrontalier. Cum putem face plati?

Comertul electronic transfrontalier va lua amploare in urma acordului politic la care au ajuns recent Parlamentul European, Consiliul si Comisia de a pune capat geoblocarii nejustificate pentru consumatorii care doresc sa achizitioneze produse sau servicii online in interiorul UE. Citeste mai mult

Ce prefera europenii: cash sau card?

Platile in numerar nu par a fi in pericol in Europa. Mai mult, europenii sunt atat de atasati de cash incat un sfert dintre ei sustin ca isi retrag o parte din bani din banca pentru a ii tine acasa. Datele reies dintr-un studiu publicat de Banca Centrala Europeana (BCE). Citeste mai mult

Facebook