Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Senatul american tine partea detinatorilor de carduri de credit

Autor: Conso |

Publicat in: Carduri

 

Senatul SUA a votat cu majoritate de voturi proiectul de lege prin care se doreste acordarea unui grad de protectie mai mare posesorilor de carduri de credit impotriva costurilor excesive.

"Aceasta este o victorie pentru fiecare consumator american care a suferit din cauza unei companii de carduri de credit", a declarat senatorul Christopher Dodd, presedintele Comisiei Bancare.

In conditiile in care proiectul va fi transformat in lege, institutiile emitente de carduri de credit vor avea la dispozitie 9 luni pentru a schimba modul in care isi desfasoara activitatea. Contractele de credit trebuie postate pe internet, iar clientii vor avea posibilitatea de a-si plati datoriile online sau prin telefon, fara costuri suplimentare.

De asemenea, creditorii vor fi obligati sa atentioneze clientii cu 45 zile inainte de a le majora rata dobanzii si sa ofere explicatii referitoare la aceasta decizie.

In cazul tinerilor sub 21 ani, acordarea unui card de credit se va face doar in situatia in care acesta poate demonstra ca are fondurile necesare pentru returnarea sumelor sau daca un parinte este dispus sa ii gireze datoria.

Alte articole din Carduri

Carduri

MFP incearca sa deblocheze Legea "cash-back"

Legea “cash-back”, intrata in vigoare la inceputul acestui an, nu este inca aplicabila, pentru ca nu are norme de aplicare si nu este corelata cu Legea caselor de marcat. Ministerul Finantelor Publice (MFP) a elaborat, in sfarsit, proiectul de norme care ar putea debloca actul normativ. Citeste mai mult

Cati romani cumpara de pe internet?

Romanii, desi conectati in numar tot mai mare la internet, raman codasii Europei cand vine vorba de cumparaturi online. Din datele pe 2016 publicate de Eurostat reiese ca trei din patru gospodarii din Romania au acces la internet, insa doar 18% dintre acestia au cumparat sau au comandat bunuri sau servicii online. Citeste mai mult

Facebook