Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

ING Bank testeaza platile contactless cu telefonul mobil

Autor: Conso |

Publicat in: Carduri

 

ING Bank demareaza un program pilot, ce ofera clientilor posibilitatea de a plati, cu ajutorul telefonului mobil, cumparaturile de mica valoare, de pana la 80 de lei.
 
Pentru a putea folosi acest tip de plata, clientii trebuie sa aiba un telefon mobil compatibil cu o tehnologie speciala - Near Field Communication – care se bazeaza pe o conexiune fara fir. In plus, acestia trebuie sa aiba acces la serviciile GPRS oferite de o companie de telefonie mobila agreata de ING Bank - Orange sau Vodafone.
 
Pentru efectuarea platii este necesara conectarea telefonului mobil la terminalul de plata sau dispozitivul de citire din magazin. Plata se face din contul curent deschis la ING.
 
Prin telefon, clientii au acces permanent la soldul contului si pot vizualiza ultimele 25 de tranzactii efectuate.
 
Noul sistem este functional in locatiile AD Pharma (SensiBlu), Eurest, Inmedio si Hollywood Multiplex.
 
ING Mobile Payments va fi lansat in decembrie 2008, Romania fiind prima locatie in care ING Group va testa solutia bazata pe sistemul Maestro PayPass.
 
„Solutia ofera clientilor avantajul ca nu depind de banca pentru a-si incarca contul telefonului: atata timp cat ai semnal GPRS, poti sa reincarci „buzunarul” mobilului doar apasand cateva taste”, sustine Cristinel Ciobanu, project manager la ING Mobile Payments.
 

Alte articole din Carduri

Carduri

Tranzactiile cu carduri si problemele de comunicare banca-client

In unele cazuri, relatia dintre o banca si un client ce detine un card de credit la acea banca este afectata din motive de comunicare aparent banale, dar cu consecinte importante pentru persoana in cauza. Pentru a depista aceste situatii, ar fi necesara mai multa atentie la semnalele celor care utilizeaza in mod cotidian acest produs de creditare. Citeste mai mult

Riscul de atacuri financiare creste de Sarbatori

Riscul ca datele cardului bancar sa fie furate creste semnificativ in perioada sarbatorilor de iarna, odata cu inmultirea ofertelor din partea comerciantilor, fapt care duce la mai multe cumparaturi online. In aceste conditii, specialistii in atacuri cibernetice recomanda prudenta in introducerea datelor de card pe site-uri necunoscute. Citeste mai mult

Facebook