Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

ING Bank testeaza platile contactless cu telefonul mobil

Autor: Conso |

Publicat in: Carduri

 

ING Bank demareaza un program pilot, ce ofera clientilor posibilitatea de a plati, cu ajutorul telefonului mobil, cumparaturile de mica valoare, de pana la 80 de lei.
 
Pentru a putea folosi acest tip de plata, clientii trebuie sa aiba un telefon mobil compatibil cu o tehnologie speciala - Near Field Communication – care se bazeaza pe o conexiune fara fir. In plus, acestia trebuie sa aiba acces la serviciile GPRS oferite de o companie de telefonie mobila agreata de ING Bank - Orange sau Vodafone.
 
Pentru efectuarea platii este necesara conectarea telefonului mobil la terminalul de plata sau dispozitivul de citire din magazin. Plata se face din contul curent deschis la ING.
 
Prin telefon, clientii au acces permanent la soldul contului si pot vizualiza ultimele 25 de tranzactii efectuate.
 
Noul sistem este functional in locatiile AD Pharma (SensiBlu), Eurest, Inmedio si Hollywood Multiplex.
 
ING Mobile Payments va fi lansat in decembrie 2008, Romania fiind prima locatie in care ING Group va testa solutia bazata pe sistemul Maestro PayPass.
 
„Solutia ofera clientilor avantajul ca nu depind de banca pentru a-si incarca contul telefonului: atata timp cat ai semnal GPRS, poti sa reincarci „buzunarul” mobilului doar apasand cateva taste”, sustine Cristinel Ciobanu, project manager la ING Mobile Payments.
 

Alte articole din Carduri

Carduri

Activitatea bancara, afectata de telefonia mobila

Din ce in ce mai des, telefonia mobila interfereaza cu activitatea bancara. Pe de o parte, usureaza accesul la conturi si la tranzactii dar, pe de alta, se creeaza o dependenta tot mai stransa. Dependenta ce risca sa creeze probleme serioase clientilor care sunt acum, practic, obligati sa utilizeze serviciile de telefonie. Citeste mai mult

MFP incearca sa deblocheze Legea "cash-back"

Legea “cash-back”, intrata in vigoare la inceputul acestui an, nu este inca aplicabila, pentru ca nu are norme de aplicare si nu este corelata cu Legea caselor de marcat. Ministerul Finantelor Publice (MFP) a elaborat, in sfarsit, proiectul de norme care ar putea debloca actul normativ. Citeste mai mult

Facebook