Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Alpha Bank taie comisioanele de retragere numerar

Autor: Conso |

Publicat in: Depozite

 

Alpha Bank a eliminat comisionul de retragere pentru conturile curente si depozitele constituite de persoanele fizice. De asemenea, banca a majorat si o parte a dobanzilor la depozite.

Pentru depozitele la termen rata dobanzii este mai ridicata in cazul scadentelor mici. Astfel, pentru depuneri in lei la termen de 1 sau 2 luni rata dobanzii este de 13% in timp ce pentru depozite constituite pe termen de 12 luni rata dobanzii este de 11%.

In cazul contului de economii Alpha Premier in lei, rata dobanzii incepe de la 12,25% - pentru sume de pana la 10.000 lei - si ajunge la 13,25% pentru detineri in sold ce depasesc 1 milion lei.

Banca a majorat dobanzile si pentru certificatele de depozit. In cazul acestora rata dobanzii variaza intre 12,5% si 14% la lei, in functie de scadenta. Pentru studenti si pensionari certificatele de depozit cu cupoane cu scadenta mai mare sau egala cu 3 luni beneficiaza de un un plus de dobanda de 0,5 punte procentuale la lei si 0,25 puncte procentuale la euro.

Alte articole din Depozite

Depozite

FGDB: Depozitele sub 100.000 de euro sunt garantate integral

Mai putin de 25.000 de depozite constituite de persoane fizice la bancile din Romania depasesc pragul acoperit de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB), respectiv 100.000 de euro. Ca numar, acestea reprezinta sub 0,12% din total, dar sumele care depasesc plafonul de garantare ajung la aproape 10%. Citeste mai mult

Dobanzile mici trimit deponentii catre metode flexibile de economisire

In aceasta perioada in care banii economisiti aduc castiguri tot mai modeste sau in unele cazuri chiar pierderi, toata lumea este in cautarea unor metode de a-si plasa banii pe criterii care tin mai degraba de siguranta si flexibilitate. In aceste conditii, contul de economii concureaza cu succes depozitul bancar. Citeste mai mult

Facebook