Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Alpha Bank taie comisioanele de retragere numerar

Autor: Conso |

Publicat in: Depozite

 

Alpha Bank a eliminat comisionul de retragere pentru conturile curente si depozitele constituite de persoanele fizice. De asemenea, banca a majorat si o parte a dobanzilor la depozite.

Pentru depozitele la termen rata dobanzii este mai ridicata in cazul scadentelor mici. Astfel, pentru depuneri in lei la termen de 1 sau 2 luni rata dobanzii este de 13% in timp ce pentru depozite constituite pe termen de 12 luni rata dobanzii este de 11%.

In cazul contului de economii Alpha Premier in lei, rata dobanzii incepe de la 12,25% - pentru sume de pana la 10.000 lei - si ajunge la 13,25% pentru detineri in sold ce depasesc 1 milion lei.

Banca a majorat dobanzile si pentru certificatele de depozit. In cazul acestora rata dobanzii variaza intre 12,5% si 14% la lei, in functie de scadenta. Pentru studenti si pensionari certificatele de depozit cu cupoane cu scadenta mai mare sau egala cu 3 luni beneficiaza de un un plus de dobanda de 0,5 punte procentuale la lei si 0,25 puncte procentuale la euro.

Alte articole din Depozite

Depozite

Cat mai platesc bancile pentru depozitele in lei?

Deponentii trebuie sa se multumeasca cu castiguri tot mai mici pentru economiile depuse. Ba chiar, tinand cont de celelalte costuri asociate (comisioane, impozit pe dobanda, etc), uneori ajung sa scoata din banca mai putini bani decat au depus. In cazul bancilor mari dobanzile au ajuns la valori apropiate de 0%. Citeste mai mult

Plafonul de garantare a depozitelor, suplimentat temporar pentru unii clienti

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a instituit un plafon de garantare suplimentar, de 100.000 de euro, pentru depozitele ce rezulta din tranzactii imobiliare, mosteniri, despagubiri, plata unor indemnizatii de asigurare si altele. Garantarea suplimentara este valabila, insa, pe o perioada limitata, de 12 luni, potrivit unui comunicat al institutiei. Citeste mai mult

Facebook