Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

CEC va imbunatati conditiile de creditare

Autor: Conso |

Publicat in: Info banci

 

Casa de Economii si Consemnatiuni asteapta raspunsul BNR in legatura cu noile norme de creditare. Conditiile de acces la credite vor fi imbunatatite, concomitent cu cresterea vitezei de acordare.
 
CEC a fost printre primele banci care au trimis Bancii Nationale noile norme de creditare, dupa ce banca centrala a decis sa elimine restrictiile legate de creditarea persoanelor fizice, a afirmat astazi presedintele Eugen Radulescu. El sustine ca CEC a trimis normele spre avizare Directiei Supraveghere din BNR la cateva zile dupa aparitia noului regulament de creditare in Monitorul Oficial.
 
Daca normele vor fi avizate in forma in care acestea au fost trimise de CEC, creditele CEC vor deveni mai accesibile pentru marea majoritate a clientilor. Favorizati de noile norme vor fi in special clientii cu venituri mari si cei care vor garanta imprumuturile cu ipoteci, a precizat Radulescu.
 
De asemenea, in scurt timp, si viteza de acordare a creditelor pentru populatie se va imbunatati la CEC. Pana cel mai tarziu in luna mai, va fi implementata la nivelul tuturor sucursalelor o aplicatie informatica moderna, care va permite atat evaluarea mai rapida a solicitarii de credit, cresterea vitezei de aprobare, cat si monitorizarea imprumuturilor acordate.

Alte articole din Info banci

Info banci

Ce tranzactii se confirma pe piata bancara din Romania?

Situatie rar intalnita pe piata bancara. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a respins tranzactia prin care OTP Bank intentiona sa preia Banca Romaneasca. Decizia nu a fost oficial explicata, insa era oarecum asteptata, avand in vedere termenul indelungat de analiza. In schimb, o alta tranzactie in derulare a primit toate aprobarile necesare. Citeste mai mult

Angajatii din banci nu vor mai fi ''premiati'' pentru planul de vanzari

Angajatii din sistemul bancar nu vor mai putea fi motivati financiar sa vanda clientilor produse si servicii cat mai multe si cat mai complexe. Prevederea este cuprinsa intr-un Ghid emis de Autoritatea Bancara Europeana (ABE) pe care trebuie sa il respecte toate institutiile aflate sub supravegherea BNR incepand din data de 13 ianuarie 2018. Citeste mai mult

Facebook