Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

CEC va imbunatati conditiile de creditare

Autor: Conso |

Publicat in: Info banci

 

Casa de Economii si Consemnatiuni asteapta raspunsul BNR in legatura cu noile norme de creditare. Conditiile de acces la credite vor fi imbunatatite, concomitent cu cresterea vitezei de acordare.
 
CEC a fost printre primele banci care au trimis Bancii Nationale noile norme de creditare, dupa ce banca centrala a decis sa elimine restrictiile legate de creditarea persoanelor fizice, a afirmat astazi presedintele Eugen Radulescu. El sustine ca CEC a trimis normele spre avizare Directiei Supraveghere din BNR la cateva zile dupa aparitia noului regulament de creditare in Monitorul Oficial.
 
Daca normele vor fi avizate in forma in care acestea au fost trimise de CEC, creditele CEC vor deveni mai accesibile pentru marea majoritate a clientilor. Favorizati de noile norme vor fi in special clientii cu venituri mari si cei care vor garanta imprumuturile cu ipoteci, a precizat Radulescu.
 
De asemenea, in scurt timp, si viteza de acordare a creditelor pentru populatie se va imbunatati la CEC. Pana cel mai tarziu in luna mai, va fi implementata la nivelul tuturor sucursalelor o aplicatie informatica moderna, care va permite atat evaluarea mai rapida a solicitarii de credit, cresterea vitezei de aprobare, cat si monitorizarea imprumuturilor acordate.

Alte articole din Info banci

Info banci

O banca prezenta si pe piata romaneasca da faliment in Italia

Bancile italiene Veneto Banca si Banca Popolare di Vicenza dispar de pe piata, iar activele viabile vor fi preluate de Intesa Sanpaolo Bank. Operatiunea face parte dintr-un plan al autoritatilor italiene, aprobat de Comisia Europeana. Nu este inca clar ce se va intampla cu deponentii si cu activitatea sucursalei Veneto Banca din Romania. Citeste mai mult

Isarescu: Credibilitatea bancilor s-a erodat in ultimii ani

Credibilitatea bancilor in ochii clientilor s-a erodat in ultimii ani, iar numarul litigiilor in care acestea sunt implicate le afecteaza capitalul, sustine guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu. El sfatuieste bancile sa isi cultive clientii si sa inceapa educatia financiara cu omul de la ghiseu. Citeste mai mult

Facebook