Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Concertul Madonna - motiv de phishing la Raiffeisen

Autor: Conso |

Publicat in: Carduri

 

Serviciul de internet banking Raiffeisen Online este tinta unui nou atac de phishing, infractorii incercand sa pacaleasca clientii cu o tombola fictiva, ce are ca premii bilete la concertul Madonna.
 
In mailul primit, utilizatorii sunt redirectionati catre un site fantoma. Aici sunt indemnati sa-si dezvaluie datele de autentificare de la serviciul de internet banking, pentru a participa la tombola, ce ar avea ca premii bilete la concertul Madonna.
 
Mai mult, este postat pe acel site chiar si un regulament al tombolei, in incercarea de a castiga increderea potentialelor victime. Clientii Raiffeisen Bank sunt de mult timp tinta atacurilor de phishing, tentativele fiind semnalate in repetate randuri de Conso.ro. Pe site-ul oficial al bancii a fost creata o rubrica speciala de Alerte phishing pentru a atentiona clientii.

Alte articole din Carduri

Carduri

Tranzactiile cu carduri si problemele de comunicare banca-client

In unele cazuri, relatia dintre o banca si un client ce detine un card de credit la acea banca este afectata din motive de comunicare aparent banale, dar cu consecinte importante pentru persoana in cauza. Pentru a depista aceste situatii, ar fi necesara mai multa atentie la semnalele celor care utilizeaza in mod cotidian acest produs de creditare. Citeste mai mult

Riscul de atacuri financiare creste de Sarbatori

Riscul ca datele cardului bancar sa fie furate creste semnificativ in perioada sarbatorilor de iarna, odata cu inmultirea ofertelor din partea comerciantilor, fapt care duce la mai multe cumparaturi online. In aceste conditii, specialistii in atacuri cibernetice recomanda prudenta in introducerea datelor de card pe site-uri necunoscute. Citeste mai mult

Facebook