top banner

BMW Seria 3 este ?Masina Anului 2006?

17 Aprilie 2006 | Autor: Bogdan Barligea

Producatorul german de automobile BMW a obtinut recent la New York o recunoastere mondiala a calitatii modelelor produse. BMW Seria 3 a fost desemnata ?Masina Anului 2006 in lume?, intrecand in finala modelele Mazda MX-5 si Porsche Cayman S. Anul trecut, la prima editie a acestor premii, Audi A6 a castigat titlul de ?Masina Anului in lume?.
46 de jurnalisti de specialitate din Europa, SUA si Asia au evaluat cele 27 de modele participante la concurs dupa mai multe criterii generale. Decizia a tinut cont de prezenta masinilor pe toate pietele auto importante in anul 2005 si producerea lor intr-o serie de cel putin 1.000 de exemplare pe an. Un alt set de criterii s-a referit la siguranta, normele de poluare a mediului si chiar semnificatia emotionala pentru clienti.
In ultimii ani, BMW si-a extins gama de modele cu seriile X5, X3 si mai recent cu Seria 1, atacand noi segmente de clienti. Insa, juriul a considerat ca ?sufletul? producatorului german se regaseste de decenii in Seria 3. A fost apreciata imbinarea dintre performanta si comoditate, intre seriozitate si stil. Seria 3 cuprinde atat modelele Sedan, Coupe sau Cabrio, dar si modele cu tractiune integrala sau modele sport din seria M. Motoarele diesel cu care poate fi echipata Seria 3 de la BMW au impresionat de asemenea juriul.
In prezent, Seria 3 este produsa in Germania si SUA si este vanduta in 140 de tari. BMW Seria 3 a obtinut 7,69 puncte din 10 posibile.
La a doua editie a acestei competitii, au mai fost acordate inca trei titluri. La categoria ?Cea mai Performanta Masina a anului in lume?, titlul a fost adjudecat de Porsche Cayman S, care a concurat in finala cu Audi RS4 si BMW M5. Modelul prezentat de cei de la Porsche a impresionat juriul prin prezenta distincta - o combinatie intre modelele Boxter si 911 - prin manevrabilitatea excelenta, si prin puterea celor 295 de cai. Cei de la Porsche sunt siguri ca modelul Cayman S va deveni un nou punct de referinta in istoria marcii.
Masinile hibride imbina motorul clasic cu unul electric, supranumite si masini ?verzi?. Ele incep sa castige teren in special in Asia, dar si in SUA, datorita consumului redus si a gradului scazut de poluare. La editia din acest an a competitiei de la New York au fost selectate 21 de astfel de modele, castigatorul titlului de ?Cea mai verde masina a anului? fiind Honda Civic Hybrid. Modelul e propulsat de un motor de 1,3 litri, care asigura plecarea de pe loc, si de un motor electric de 20 de cai putere. Cantitatea de emisii poluante este aproape zero in oras.
Designul reprezinta un factor major in decizia unei persoane de a cumpara o masina. In fiecare an producatorii incearca sa lanseze modele inovative din punct de vedere al designului si al stilului. Citroen C4 a castigat aceasta categorie in acest an in defavoarea Seriei 3 de la BMW si a modelului Honda Civic Hybrid. Constructorul francez a reusit de fiecare data sa surprinda prin stilul avangardist al modelelor lansate. C4 are un design modern si eficient, cu multe elemente noi, precum volanul cu o parte fixa si una mobila.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite auto & leasing

Alte Articole

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Pentru achizitionarea unui autoturism, majoritatea bancilor ofera creditele de nevoi personale. Exista banci care au conturat produse distincte-creditele auto-iar in prezent avem si oferte dedicate strict pentru masinile electrice sau hybrid.

10 Apr 2023 | Credite auto & leasing
Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare prin care tarifele la RCA vor fi plafonate timp de 6 luni, pentru a se stopa cresterea exploziva a preturilor dupa falimentul City Insurance, fostul lider autoritar al pietei.

24 Feb 2022 | Credite auto & leasing
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

06 Ian 2022 | Credite auto & leasing
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Dec 2021 | Credite auto & leasing

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Leasing auto

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto