Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Conso.ro ajuta consumatorii sa compare costurile conturilor bancare

Autor: Conso |

Publicat in: Carduri

 
Conso.ro ajuta consumatorii sa compare costurile conturilor bancare Conso.ro ajuta consumatorii sa compare costurile conturilor bancare

Consumatorii isi pot alege acum cel mai convenabil cont bancar pentru incasarea salariului la banca, cu ajutorul unui comparator dedicat lansat de Conso.ro. Acesta permite identificarea rapida a principalelor costuri, ajutandu-i astfel pe consumatori sa ia cea mai buna decizie, pe baza unor informatii actualizate permanent.

In ultima perioada, bancile au aplicat majorari substantiale la conturile curente, astfel ca diferentele intre ofertele bancilor au devenit, in unele cazuri, foarte mari. Chiar si daca nu faci nicio tranzactie, bancile pot percepe comisioane, iar in unele cazuri costurile au atins niveluri foarte ridicate.

Totodata, tot mai multe banci au lansat pachete de cont curent, ce includ diverse facilitati, precum card de debit, internet banking sau tranzactii gratuite. Complexitatea acestor produse face insa dificila comparatia ofertelor de catre un consumator neavizat.

Conso.ro te ajuta sa eviti produsele nedorite

Noul motor de comparatii lansat de Conso vine sa usureze acest demers, deoarece permite utilizatorilor sa filtreze ofertele bancare in functie de facilitatile dorite.

Astfel, fie ca este vorba de un simplu cont curent sau de un pachet de produse, utilizatorul poate selecta optiunile de care doreste sa beneficieze, precum internet banking sau card de debit.

In acest mod, Conso.ro ajuta consumatorii sa evite ofertele nedorite, asa cum se poate intampla in unitatile bancare, unde functionarii vand uneori clientilor pachete ce includ produse pe care acestia nu le doresc si nu intentioneaza sa le foloseasca.

“Conso.ro lanseaza comparatorul de conturi curente intr-un moment in care Comisia Europeana este pe punctul de a lansa un pachet legislativ complex care vizeaza conturile curente, un accent extrem de important fiind pus pe transparenta si comparabilitatea costurilor asociate acestora” afirma Alin Iacob, redactor sef Conso.ro si membru FSUG, grup de experti al utilizatorilor de produse financiare constituit pe langa Comisia Europeana.

Diferente majore de costuri intre banci

Conso.ro calculeaza pentru fiecare oferta costul de administrare anual, respectiv valoarea comisioanelor pe care clientul trebuie sa le plateasca obligatoriu, chiar daca nu face nicio tranzactie.

Diferentele sunt extrem de mari intre banci, astfel ca unii consumatori ar putea face economii importante, daca ar schimba banca cu care lucreaza.

De exemplu, pentru un simplu cont curent si card de debit atasat, ofertele au costuri cuprinse intre 0 si aproape 200 lei pe an.

Comisioanele esentiale sunt scoase in evidenta

Evident, nu doar costurile de administrare conteaza, ci si comisioanele practicate la tranzactii. In general, lista de comisioane la conturile curente se intinde pe cateva pagini, ceea ce creeaza de multe ori confuzie.

Conso.ro iti prezinta doar o lista simplificata, ce include comisioanele cele mai uzuale. Astfel, poti analiza mult mai usor aspectele importante ale ofertelor, pentru a lua cea mai buna decizie.

Comisioanele sunt prezentate detaliat in pasul 2 de comparatii. Cu aceasta ocazie, consumatorii pot afla ca:

-    platile intrabancare si incasarile sunt gratuite la unele banci, in timp in alte cazuri se retin comisioane importante;

-    retragerea de numerar poate fi efectuata fara costuri la unele banci. In acest sens, comparatorul include un filtru special, pentru a selecta ofertele cu comisioane 0% la ATM.

In functie de numarul si tipul tranzactiilor pe care intentioneaza sa le efectueze, consumatorii pot decide usor care oferta raspunde cel mai bine propriilor nevoi.

De asemenea, fiecare persoana poate compara rapid cat de mult plateste la actuala banca si ce beneficii ar putea obtine daca isi muta contul la alta banca.

Compara acum ofertele de conturi curente.

Alte articole din Carduri

Carduri

Cati romani cumpara de pe internet?

Romanii, desi conectati in numar tot mai mare la internet, raman codasii Europei cand vine vorba de cumparaturi online. Din datele pe 2016 publicate de Eurostat reiese ca trei din patru gospodarii din Romania au acces la internet, insa doar 18% dintre acestia au cumparat sau au comandat bunuri sau servicii online. Citeste mai mult

Tranzactiile cu carduri si problemele de comunicare banca-client

In unele cazuri, relatia dintre o banca si un client ce detine un card de credit la acea banca este afectata din motive de comunicare aparent banale, dar cu consecinte importante pentru persoana in cauza. Pentru a depista aceste situatii, ar fi necesara mai multa atentie la semnalele celor care utilizeaza in mod cotidian acest produs de creditare. Citeste mai mult

Opinii recente

de Mihai Petruta

"Dupa ce angajatii de la reprezenta Raiffeisen te conving sa inchei contract, altii se ocupa de tine doar prin telefon!! Nu am obtinut ..."

Facebook