Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Cardurile contactless incep sa fie acceptate si la cinema

Autor: Conso |

Publicat in: Carduri

 

Persoanele care detin carduri contactless le pot utiliza pentru achizitia de bilete la cel mai mare cinema din tara, deschis in complexul Baneasa Shopping City din Bucuresti.

Plata biletelor este mai rapida prin tehnologia contactless, deoarece cardul nu mai trebuie trecut prin POS, ci doar apropiat foarte mult de cititorul de la casa de marcat.

Tranzactia se deruleaza repede, fara ca utilizatorul sa inmaneze cardul vanzatorului, iar pentru sume sub 100 lei nu se solicita introducerea codului PIN.

“Studiile arata ca una dintre cele mai populare destinatii de divertisment si petrecere a timpului liber este cinematograful. Acceptarea cardurilor MasterCard si Maestro PayPass va conduce la o fluidizare a traficului la casa de bilete, ceea ce inseamna un acces mai rapid si comod in sala pentru spectatori”, afirma Denisa Mateescu, director general pentru Romania si Regiunea Balcanilor la MasterCard Europe.

Alte articole din Carduri

Carduri

Ce prefera europenii: cash sau card?

Platile in numerar nu par a fi in pericol in Europa. Mai mult, europenii sunt atat de atasati de cash incat un sfert dintre ei sustin ca isi retrag o parte din bani din banca pentru a ii tine acasa. Datele reies dintr-un studiu publicat de Banca Centrala Europeana (BCE). Citeste mai mult

ANPC considera ilegal un comision platit frecvent de consumatori

Multe banci percep comisioane usturatoare pentru retragerea de numerar de pe cardurile de credit, desi ANPC sustine ca OUG 50/2010 le interzice in mod expres. Practica a fost sanctionata de curand de ANPC, insa doar in cazul CEC Bank. Ramane de vazut ce se va intampla in cazul celorlalte banci care percep consumatorilor aceste comisioane. Citeste mai mult

Facebook